Jonathan Moscrop/PA Images/PIXSELL
Jonathan Moscrop/PA Images/PIXSELL

Petar Stojanović za Germanijak: "Svjesni smo da je Hrvatska favorit skupine, ali nećemo glumiti statiste na Poljudu"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.09.21. | 08:13

Bivši branič Dinama sjajno je otvorio novo poglavlje karijere u talijanskom Empoliju a zabio je i gol za Sloveniju protiv Slovačke

Ako itko poznaje reprezentaciju Hrvatske u slovenskim redovima onda je to svakako Petar Stojanović. Pet godina nosio je dres Dinama, puno je tu igrača s kojima je dijelio svlačionicu. Iako je ovo ljeto otišao iz Maksimira u Serie A, popularni Stoja ostao je u kontaktu sa svojim bivšim suigračima.

“Nismo se čuli ovih dana, ali bit će prilike nakon utakmice. Jedva čekam da neke pozdravim, dugo se nismo vidjeli”, javio se Petar Stojanović s ljubljanskog aerodroma nekoliko trenutaka prije polijetanja za Split. Krenuli smo od Empolija u kojem se ovaj desni bek sjajno snašao.

“Evo, nakon nekog vremena mogu podvući crtu pod prve dojmove. Sve je sjajno i puno bolje od nekih mojih očekivanja koja su također bila velika. Empoli je odlično uređen klub, uvjeti su vrlo dobri i za sada stvarno nemam nikakve zamjerke”, priča Stojanović koji je u tri utakmice (dvije prvenstvene i kup sudar s Vicenzom participirao skoro u potpunosti. Protiv Lazia je izašao iz igre u 83. minuti, punu minutažu dobio je u pobjedama nad Vicenzom (4-2) i Juventusom (1-0) koja je itekako odjeknula Apeninima

“Početak je dobar, fino smo krenuli u sezonu i ako tako nastavimo, ciljeve ćemo ispuniti”.

On sam se dobro snašao u Toskani. Empoli je smješten 30-ak kilometara od Firenze i nudi sasvim pristojan život.

“Sve je lijepo, samo što još ne znam jezik. Počeo sam ga odmah učiti jer mi je jako bitno da se mogu sporazumjeti. Osim što je to način pokazivanja poštovanja prem onome tko te plaća, potreban mi je i za nogomet te za život. Čim se vratim iz reprezentacije angažirao sam profesoricu i vjerujem kako ću brzo svladati jezik”, otkrio nam je Stojanović prije nego smo se prebacili na razlog zbog kojeg smo ga zvali. Slovenija na Poljudu

(1.65) Hrvatska (4.00) Slovenija (6.00)

“Uoči ove akcije reprezentacije znali smo da su nam ove tri utakmice jako bitne i one će odrediti puno toga u našoj namjeri da odemo na SP. Nakon Slovačke i Malte, ništa se nije promijenilo. Treba nam dobar rezultat protiv Hrvatske i idemo u Split po njega”, jasan je Stojanović koji je participirao u obje dosadašnje utakmice; one u remiju protiv Slovačke u kojem je zabio gol, te protiv Malte par dana kasnije (1-0).

“Zadovoljstvo je prisutno zbog gola, ali ono nije potpuno jer nismo pobijedili. No, opet nismo niti izgubili i nakon Malte idemo s nekom pozitivom prema Splitu pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti”.

Na Poljudu ih čeka dobra atmosfera što i nije problem za Stojanovića koji zna što znači igrati na Poljudu. No, ne igraju navijači…

“Ma sve je jasno. Igramo protiv favorita skupine i svjesni smo snage reprezentacije Hrvatske i onoga što nas čeka u Splitu. No, sigurno nećemo zbog tog respekta istrčati na travnjak i glumiti statiste. Idemo odigrati ono najbolje što možemo, pa vidjeti hoće li biti dovoljno za dobar rezultat. Ja sam optimist i vjerujem da možemo”, jasna je poruka našeg sugovornika koji nije htio ići u detalje onoga što ga čeka na travnjaku.

“Znam puno igrača. Od More, Sose, Livija, Gvardiola, Oršića, Ivanušeca. Sjajni igrači i još bolje osobe. Nisam ih gledao protiv Slovačke jer smo taman završili svoju utakmicu pa nismo imali vremena, ali danas nas čeka analiza u kojoj će nam izbornik Kek otkriti sve zamke. Poznajem sve te igrače, ali siguran sam da ih izbornik poznaje bolje od mene i da će neki faktor iznenađenja biti sveden na najmanju moguću mjeru”, optimist je Stojanović.



Tagovi

Petar StojanovićSlovenijaHrvatska

Ostale Vijesti