REUTERS/Ognen Teofilovski
REUTERS/Ognen Teofilovski

Kek: "Daliću bih čestitao na tihoj smjeni, iako vi Hrvati niste nikad zadovoljni"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 18:58

Slovenski izbornik i Jan Oblak najavili su sutrašnji okršaj na Poljudu

Matjaž Kek, nekadašnji trener Rijeke koji je s klubom osvojio naslov 1. HNL, danas izbornik reprezentacije Slovenije, uz momčadsku jedinicu Jana Oblaka najavio je sutrašnju utakmicu 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. između Hrvatske i Slovenaca, koja se od 20:45 igra na Poljudu.

Vratar Atletica upitan je na početku hoće li prednost biti na strani njegove momčadi, s obzirom na to da je Hrvatska prethodno bila na dva gostovanja u nekoliko dana, u Rusiji i Slovačkoj.

"Ne, Hrvatska ima top igrače koji igraju na top nivou i nema tu nikakve prednosti jer vaši igrači jako dobro znaju kako igrati takve utakmice. Igrači Hrvatske imaju prednost baš zbog toga, jer su navikli igrati u tom ritmu'', kazao je Oblak.

Keku je postavljeno pitanje što očekivati od utakmice.

''Znamo tko je favorit i toga smo svjesni. Sportski je očekivati dobar rezultat i nadati se, sigurno nećemo dići ruke u zrak i predati se. Moramo biti odlučni i hrabri. Nema to veze s utakmicom u Ljubljani. Novi sastavi, nova mladost i vjerujem da će Slovenija odigrati dobru utakmicu", rekao je trener.

Za hrvatskog je izbornika i njegove odluke u reprezentaciji imao samo riječi hvale.

"Čestitao bih kolegi Daliću jer je napravio tihu smjenu, iako vi Hrvati niste nikad zadovoljni. Još ni Luka ne može igrati. Ne bih želio puno pričati o Hrvatskoj, radije ću misliti o nama. Ne moram napominjati kakav respekt imam prema Hrvatskoj. Ponavljam, znamo kakva je Hrvatska i da trebamo dati više maksimuma da bi nešto napravili.''

Vatreni će ih, dakle, dočekati bez kapetana Luke Modrića.

''Modrića je teško nadomjestiti. Zato cijela momčad treba igrati za njega. Što se tiče napadača, ne vidim ja baš da nemate špicu. Čolak, Kramarić, Livaja...Mogao bih tako do sutra. Sve je to kvaliteta. Ali, i Slovenija ima kvalitetu. Imamo i mi neka imena koja znače nešto u Europi. Ovo je susjedski dvoboj koji nosi tenzije i neka budu tenzije, ali sportske. Na Poljudu, pred ovakvom publikom želim pravu utakmicu. Igramo za svoj grb, za svoju himnu, za svoju državu i želimo dati sve od sebe", zaključio je Kek.



Tagovi

Matjaž KekJan OblakSlovenijaHrvatska

Ostale Vijesti