Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

"Pero je prava dobrica, on je ponekad najveći prijatelj svima drugima, a najmanje sebi"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.12.21. | 09:55

Trener koji je prvi dao priliku u 1. HNL novom pojačanju Dinama za Germanijak je pričao o njemu svega dan prije nego što je objavljen transfer koji je šokirao nogometnu javnost.

Poput prave bombe odjeknula je vijest da je Petar Bočkaj na Badnji dan Osijek zamijenio Dinamom. Nema koga taj transfer nije iznenadio, a prvi kontakti ostvarni su svega 48 sati prije potpisa. Zato i nije bilo nikakvih vijesti po medijima, sve je dogovoreno u nevjerojatno kratkom vremenskom intervalu pa je tako božićni poklon za sve simpatizere Plavih bio i više nego iznenađujući.

Bočkaj se igrački afirmirao u Osijeku. Stigao je iz Lokomotive kao nadareni krilni napdač koji po potrebi može odigrati i u posljednjoj liniji, da bi se u protekle četiri i pol godine prometnuo u pet najboljih hrvatskih lijevih bekova. Bočkaj je iznimno osebujan tip, ali posljednjih ga godinu dana i nema previše po medijima. Ne daje puno izjava, nogomet mu je napokon postao najbitnija stvar u životu, a to se i vidi po njegovim igrama na terenu. Prema Sofascoreu, ovaj 25-godišnji Zagorac je najbolje ocjenjeni igrač 1. HNL pa tako ne iznanđuje da ga je pratio popriličan broj klubova. Dinamo je bio najbrži, poslali su konkretnu ponudu koja je zadovoljila apetite čelnika Osijeka, Bjelica je dao 'palac gore' da se transfer realizira pa se tako Petar Bočkaj vrato u klub čiji je nekad davno bio junior.

Svega dva dana prije objave ovog neočekivanog transfera, na temu Petra Bočkaja razgovarali smo sa Samirom Toplakom, njegovim bivšim trenerom pod kojim je Bočkaj upisao svoj prvi nastup u 1. HNL. Ni Toplak tada nije znao što se sprema, a njegova izjava ispala je proročanskom.

Pitali smo poznatog hrvatskog trenera je li sad idealno vrijeme da Petar Bočkaj napravi iskorak u karijeri i realizira transfer u inozemstvo, a on nam je ponudio sljedeći odgovor:

„Ma ne idealno, njemu je sad krajnje vrijeme. On mora napraviti taj iskorak. Igra u dobrom klubu, znam da može napraviti veliki transfer i mislim da će oni sad poraditi na tome. On je sad u ozbiljnim igračkim godinama, igra jako dobro u Osijeku, a bez obzira što sad igra u posljednjoj liniji je među boljim asistentima. On je jedna prava dobrica, nerijetko je najveći prijatelj svima drugima, a najmanje sebi. Neke stvari je iskorigirao kod Bjelice, vidimo da nema sad nekih iskakanja iz kolotečine, da je stalno tu i da je posvećen nogometu. Ima sjajnog trenera koji ga može usmjeriti i na Peri je sad da iskoristi tu priliku. Vrijeme ne možeš vratiti, ako propustiš vlak, drugi možda ni ne dođe. Mislim da je njemu ova sezona ključna“, rekao nam je Samir Toplak, jedan od onih trenera koji su uvijek favorizirali i branili osebujnog Peru Bombarderu.

Bočkaj je u 1. HNL skupio 177 nastupa i 17 pogodaka. Zanimljivo, od svih hrvatskih prvoligaša, jedino protiv Dinama nije upisao pogodak ili asistenciju, dok mu je najdraža mušterija Rijeka protiv koje je skupio šest pogodaka i jednu asistenciju u 20 nastupa u svim natjecanjima (sedam pobjeda, sedam remija i šest poraza).

Tržišna vrijednost rođenog Zagerpčanina iznosi 1.5 milijuna eura, a detalji transfera i dalje ostaju poslovna tajna.



Tagovi

Petar BočkajOsijeknogometni transferitransfertransferiZimski prijelazni rokDinamo ZagrebNenad BjelicaSamir Toplak

Ostale Vijesti