BELGA PHOTO KURT DESPLENTER BELGA/PIXSELL
BELGA PHOTO KURT DESPLENTER BELGA/PIXSELL

Perica se vratio u Belgiju, Maccabi ga prodao za gotovo milijun eura

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 02.09.22. | 18:44

Prošlog ljeta napustio je gnijezdo Stršljenova nakon neuspješne avanture, a u izraelskom velikanu se vratio u golgetersku formu

Prošlog ljeta zadarski napadač Stipe Perica tražio je izlaz iz Watforda u kojem nije dobivao prilike. Stršljenovi su ušli tad u Premier ligu, a za Pericu mjesta u prvih 11 nije bilo ni u Championshipu. Što ozljede, što nepovjerenje trenera, dalo se na znanje hrvatskom napadaču da potraži novu sredinu.

Pronašao je u Maccabiju iz Tel Aviva gdje ga je Watford transferirao, a u godinu dana igranja za izraelskog velikana upisao je 51 nastup i zabio 20 golova. Nigdje Perica nije igrao tako dobro kao u Maccabiju, a prošle godine je postao i strijelac prvog gola u povijesti grupne faze Konferencijske lige.

Sjajna forma 27-godišnjeg Zadranina zapela je za oko Standardu iz Liegea koji je otkupio njegov ugovor od Izraelaca za 900 tisuća eura, a s Pericom su potpisali trogodišnji ugovor.

Perica je još kao 18-godišnjak ostvario transfer iz Zadra za 2.45 milijuna eura u Chelsea za koji nikad nije zaigrao. Odlazio je na posudbe u NAC Bredu dva puta te Udinese koji ga je kupio za 4.5 milijuna eura. Udinese ga je posuđivao Frosinoneu, turskoj Kasimpasi i belgijskom Mouscronu, a onda je otišao u Watford koji ima istog vlasnika kao i Udinese.

Tako se potpisom za Standard vratio u Belgiju i postao 19. Hrvat koji će nositi dres ovog kluba. (rv)


Tagovi

Stipe PericaStandardStandard Liege

Ostale Vijesti