Marko Lukunić/PIxsell
Marko Lukunić/PIxsell

Perić za Germanijak: "Nisam otpisao reprezentaciju, očekujem svoju najbolju sezonu! A HNL derbi važniji je od Superkupa"

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 07.07.23. | 09:00

Iskusni Dinamov stoper, jedan od senatora u svlačionici, govori o svojim i klupskim ambicijama, statusu u Maksimiru, mogućim odlascima i pojačanjima...

Dinu Perića prvi smo put na Dinamovim pripremama ispratili još prije 10 godina. Tada, pod vodstvom Krune Jurčića, Modri su se pripremali na Rogli, stopere su u Maksimiru igrali Josip Šimunić i Tin Jedvaj, on se priključio kao talentirani junior i bio ugodno iznenađenje tih priprema. Sad je na Brdu kod Kranja jedan od 'veterana', senatora Dinamovih, a i igrač od kojega se puno očekuje i u nadolazećoj sezoni. Odu li neki važni igrači, ta će uloga biti još i veća, ali ako i ostanu, kako sad stvari stoje, Perić ima kod Bišćana mjesto u startnoj postavi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ne računam koje su mi ovo već pripreme, još malo će krenuti odbrojavanje, haha, Da, bio sam prvi put na pripremama na Rogli, stvarno je prošlo puno vremena. Na ponos mi je imati dobar status u Dinamu, igrati u ovim godinama u Dinamu. Uživam, svake pripreme su mi sve veći gušt", priča Perić, priznajući da nije tada baš očekivao da će 10 godina kasnije biti igrač s toliko nastupa i toliko trofeja u Maksimiru

"Uvijek sam gledao na klupski grb s respektom, ali teško je reći da sam nešto očekivao. Više sam živio iz dana u dan, nisam gledao previše u budućnost. Fokusirao sam se na rad, na treninge i ovo je došlo kao produkt toga."

Zadovoljan je i kako se radi na ovim pripremama.

"Radi se odlično, uvjeti su sjajni, momčad je na okupu, nismo nikoga prodali, nadam se da i nećemo. Ostao bi taj kostur momčadi, to je jako bitno, Nadam se da možemo osigurati elitno natjecanje."

Kako on stoji po pitanju transfera, mogućeg odlaska?

"Uvijek ima upita, pokušavam to maknuti sa strane. Osjećam se odlično, puno bolje nego prošle sezone, ništa me ne boli, to je ono zbog čega sam sretan. Fokus je samo na Dinamo. A i da, bilo je nekih situacija u prošlosti, gdje se pričalo o transferu, kao da je blizu, a nije se dogodilo. I onda ti uđe nepotrebno u glavu, zamaraš se time, a to nema smisla. Zato sam usredotočen samo na Dinamo, a imam ljude koji se time bave. Potpisao sam nedavno i novi ugovor, vrijedi još tri godine. Dinamo mi je dao sve što imam, ja sam sve dao za Dinamo, naravno da sam sretan i zadovoljan."

Puno se priča o potencijalnim odlascima Livakovića, Petkovića, Ivanušeca, Josipa Šutala... Koliko će dobar biti Dinamo, ako se to doista i ostvari?

"Uvijek smo, tkogod je odlazio, znali nadomjestiti ze igrače, nadam se da ćemo i sad, ako ode netko od njih. Iako, to su vrhunski igrači, koje nije lako zamijeniti, ali nije na nama da se time zamaramo. Moramo biti što bolji na terenu, svi su to moji prijatelji, uvijek želiš da ostanu."

Sad je, dakle, on taj 'senator', jedan od onih, koji moraju iznijeti glavni teret sezone.

"Osjećam se ugodno među starijim igračima, sad sam i ja taj koji mora pomagati mlađima, znam i ja kad sam bio mlad, koliko mi je značila pomoć. I, gledam ove mlade igrače, dobri su. Ali, puno treba raditi da bi taj talent došao do izražaja. Sjećam se kad su došli Ivanušec i Majer, koliko je trebalo da počnu igrati, ili, koliko je Baturina čekao svoju šansu. Rad je najbitniji."

A kakav je Maxime Bernauer? Francuski stoper, na neki način, konkurencija je Periću, ali dosad nije ostavio dojam velikog pojačanja?

"Volim kad je netko dobar dečko, a on to jest. Ima dobar pas i dobru desnu nogu, treba mu neko vrijeme za prilagodbu, promijenio je sredinu, u Dinamu su velika očekivanja. Ali, tu smo da mu pomognemo. Na treningu djeluje dobro, nije lako mijenjati klub i doći ovdje u vrhunsku momčad, treba mu dati vremena."

Trebaju li Dinamu nova pojačanja?

"Uvijek je dobrodošla zdrava konkurencija, da jedni druge guramo. Vjerujemo da će toga biti, nije na nama da o tome pričamo, a struka radi svoj posao."

Prate li u Dinamu što se događa u Hajduku? Prve dvije utakmice u novoj sezoni igraju baš protiv 'Bijelih', koja je, iz Perićeve perspektive, važnija, Superkup ili prvo kolo HNL-a?

"Igramo najamnje četiri puta s njima svake sezone, znamo ih, oni znaju nas. Igra se u Maksimiru, izgledali smo uvijek moćno u tim derbijima, ne treba nam poseban motiv. Superkup ili HNL? Pehar je pehar, ali HNL je važniji, kad bih morao naginjati na jednu stranu rekao bih HNL, prvenstvo je naš kruh."

A onda kreće i europska sezona, Modre čekaju Astana ili Tbilisi.

"Obje momčadi su opasne, a sjećam se onog putovanja tamo, bilo je naporno. ta europska natjecanja nose posebnu energiju i pritisak, nemaš pravo na grešku. Samo se sjetim Shkupija lani, koliko smo bolji pa smo se jedva provukli. Tkogod prođe, bit će nam teško."

Što Dino Perić očekuje od sebe ove sezone?

"Puno očekujem! Osjećam se savršeno. Nadam se odličnoj sezoni. Ma, osjećam se savršeno, ništa me ne boli, nemam nikakvih problema i nadam se da je preda mnom najbolja sezona u karijeri. Iako, bila je dobra i ova prošla."

Ima li još uvijek u primisli reprezentaciju, nada li se povratku na Dalićev popis?

"Imam je u primisli! Stvarno se osjećam dobro, samo to na terenu moram prikazati. Četiri stopera su na visokoj razini u reprezntaciji, konkurencija je jaka, nije lako upasti. Erlić, Gvardiol, Šutalo, Vida, svi igraju odlično. Ali, to mi je poticaj, jer kažem, teško mi je opisati koliko se savršeno osjećam, ako budem dovoljno dobar, bit će prostora."



Tagovi

Dino PerićGNK DinamopripremeIgor BišćanMaxime Bernauer

Ostale Vijesti