Pixsell
Pixsell

Parma na korak do senzacije: Stanko Jurić fantastično zabio za Parmu, Inter u završnici izborio produžetke, pa prolaz (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 21:47

Završila je prva utakmica osmine finala Coppe Italije.

Inter je jedna od najjačih momčadi Serie A, po imenima možda i najjača, a Parma se nalazi na šestom mjesto Serie B i još k tome u slaboj fomri. Prema tome, očekivalo se da će Inter lagano izboriti četvrtfinale Coppe Italije. No, nešto se pitalo i momčad iz Grada Sira.

Na kraju prvog dijela utakmice osmine finala Kupa Italije, Parma je vodila na San Siru s 1:0, a jedini pogodak u prvom dijelu i to fenomenalnim udarcem s ruba kaznenog prostora, u 38. minuti, zabio je bivši prvotimac Hajduka - Stanko Jurić! (VIDEO).

Zanimljivo, Jurić je utakmicu počeo na klupi za pričuve, da bi u 26. minuti ušao u igru umjesto ozlijeđenog Dennisa Mana.

U prvom dijelu Inter je imao preko 70 posto vremena loptu u svojim nogama, no samo dva puta su domaći nogometaši zaprijetili, od čega niti jednom u okvir legendarnog Gianluigija Buffona koji s 45 na leđima možda igra i svoju posljednju utakmicu na San Siru u karijeri....

Nastavak utakmice bio je preslika prvog dijela, Inter je držao loptu u svoijim nogama, ali bez konkretnih šansi. Jedino je epilog bio drukčiji. Ovaj put u završnici poluvremena nije zabila Parma, već Inter. Lautaro Martinez pogodio je u 88. i donio Interu izjednačenje. Edin Džeko mogao je u 90. zabiti, ali je Buffon sjajno reagirao (VIDEO).

U produžecima otvorile su se obje momčadi, a Interova kvaliteta ipak je isplivala na povrđinu u 110. kada je Francesco Acerbi matirao Buffona golom glavom s ruba kaznenog prostora i donio Interu prolaz u iduću rundu natjecanje (VIDEO).

Marcela Brozovića niije bio u kadru Intera. (nr)


Tagovi

Coppa ItaliaSerie ASerie BParmaInterStanko JurićMarcelo BrozovićGianluigi Buffon

Ostale Vijesti