Ovo su četiri situacije o kojima će se pričati danima – je li sudac pomogao Hajduku ili Dinamu?

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 19.02.18. | 08:30

Naravno, derbi nije prošao bez sudačkih repova…

Iza nas je još jedan derbi Dinama i Hajduka. Danas je na Maksimiru slavio Hajduk s 1:0, a sama je utakmica, naravno, iznjedrila je nekoliko spornih situacija i sudačkih odluka o kojima će se sasvim sigurno još pričati. 

Utakmicu je sudio Tihomir Pejin, a nakon završetka susreta sa suđenjem, čini se, nisu bili zadovoljni niti na jednoj niti na drugoj strani.

Izdvojili smo najvažnije sporne situacije.

Prva sporna situacija je ona iz 51. minute, kada je vratar Hajduka Letica spriječio gol Soudanija dodirnuvši loptu rukom na rubu kaznenog prostora. Ova situacija, međutim, ima i dodatnu dimenziju, jer je toj akciji neposredno prethodio očigledan prekršaj na Saidu.

via GIPHY

Upitan je bio i poništen Hajdukov gol u 62. minuti kada je Dinamovu mrežu zatresao Said. Dosuđeno je zaleđe, a zanimljiv je položaj pomoćnog suca koji ga je dosudio.

Zatim, tu je i jedanaesterac za Dinamo iz 78. minute. Čini se da je Lopezovom igranju rukom prethodio prekršaj u napadu Soudanija. Lopez je zbog igranja rukom zaradio drugi žuti karton, a Gavranović je s bijele točke pucao pokraj gola.

Četvrta sporna situacija odnosi se na prekršaj Doumbije nad Ohandzom u 84. minuti. Hajdukov napadač sam se sjurio prema golu Dinama, Doumbija ga je srušio i dobio samo žuti karton. Nakon toga je zbog prigovora isključen i trener Hajduka Kopić. U sličnoj situaciji Rijeka je jučer u utakmici protiv Osijeka ostala s igračem manje.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Franck OhandzaSoudani

Ostale Vijesti