MArko Lukunić/Pixsell
MArko Lukunić/Pixsell

Ovo je Oršićev učinak u Dinamu. Jedan podatak posebno upada u oči

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 11:30

Oršić je u četiri i pol godine izravno sudjelovao u čak 139 Dinamovih pogodaka. Treba li bolja potvrda koliko je značio Modrima

Polako se spušta zavjesa na transfer Mislava Oršića u engleski Southampton, transfer kojim će Dinamo zaraditi oko šest milijuna eura plus dva milijuna možebitnih bonusa. Oprostili su se od njega navijači, oprostio se klub dirljivim porukama i videom, mediji su napisali hrpe tekstova o tome što je Mislav Oršić značio Modrima i kako će Dinamo bez njega u nastavku prvenstva. Putevi su se razdvojili, Oršićeva realnost sad je Premiership, a Ante Čačić mora naći Oršićevu alternativu.

No, nije naodmet još jednom podsjetiti na Oršićeve brojke u Dinamu, koje jasno govore koliko je dao Dinamu od 2018. do danas. A ako uzmemo u obzir da je, osim suhe statistike, Dinamu puno donio i svojim ponašanjem, statusom kod navijača, onda se njegov doprinos diže za još koju stepenicu više. Dakle, prema brojkama pedantnih Dinamovih statističara i službene Dinamove stranice, Oršić je za Dinamo odigrao 216 službenih utakmica, postigao je 91 pogodak i osvojio sedam trofeja. Četiri je puta bio prvak Hrvatske, znači, u svakoj sezoni u Maksimiru osvojio je naslov, jednom je osvojio Kup, a dvaput se okitio trijumfom u Superkupu. Pet puta se Oršić s Dinamom plasirao u skupine europskih natjecanja, dvaput u Ligu prvaka, triput u Europsku ligu, triput dočekao europsko proljeće i pritom postao najbolji Dinamov strijelac u Europi, zabio je 28 pogodaka.

No, jedan podatak posebno upada u oči. Osim što je zabio 91 gol, Oršić je upisao i 45 asistencija, a četiri je puta izborio kazneni udarac, od kojih su tri pretvorena u pogodak. Kad se sve zbroji dobije se zaključak da je Oršić direktno sudjelovao u čak 139 Dinamovih pogodaka! To je uistinu doseg kakvoga je teško nadmašiti. Spomenimo i jedan neobičan 'pothvat', Oršić je u tih 216 utakmica čak 17 puta pogađa okvir gola, gredu ili vratnicu. Malo je, znači, nedostajalo da brojke budu još i izraženije. (T.N.)



Tagovi

Mislav OršićGNK DinamoSouthamptonAnte Čačić

Ostale Vijesti