Action Images via Reuters/Molly Darlington
Action Images via Reuters/Molly Darlington

Otočka romantika: Lampard na premijeri isprašio Brentford, Coventry skoro izbacio Svece (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 18:25

Nastavlja se četvrto kolo FA Kupa...

Za razliku od jučerašnje drame na Old Traffordu i trilera ranije poslijepodne, popodnevni termin četvrtog kola FA Kupa nam donosi ipak koliko-toliko mira. Favoriti su napokon zagospodarili travnjacima, i u osam utakmica priuštili samo jedno, nazovimo ga iznenađenje.

Mnogi su očekivali prolaz Wolverhamptona protiv Norwicha koji je ipak posljednjeplasirana ekipa Premier lige, no dogodilo se upravo suprotno. Gosti su se planski obranili usput zadavši Vukovima udarac vrijedan pobjede. Na samom isteku prvog poluvremena, Chelseajev Bobby Gilmour je ubacio iz kornera prema McLeanu a on šalje parabolu preko cijele obrane pa i Ruddyja koji je samo gledao kako lopta ulazi u mrežu.

Drugo iznenađenje je svakako remi Southamptona i Coventryja. To je bila ujedno i jedina utakmica koja je otišla u produžetke. Ralph Hassenhuttl je nanjušio nevolju i od prve minute poslao skoro pa najbolje što ima na domaći St. Marys. Nijemac je bio u pravu, Coventry se disciplinirano branio i potom stigao do gola u 22. minuti.

Dugo se Southampton mučio za izjednačenje, tek je Armstrong pola sata prije kraja uspio poravnati, što je bilo dovoljno tek za produžetke. Ako ništa, gledatelji su imali što vidjeti. Prekrasan pogodak...

Romantično, domaćin je zabio za prolaz preko dobro čuvanih tajnih njihove svlačionice. Kyle Walker-Peters je možda poznat igračima Fantasyja no tek se treba probiti do velike pozornice. Mladi desni bek je uposlen od strane albanskog reprezentativca Broje (također mini-zvijezda Fantasyja), odlično prima loptu i naposlijetku zabija u 112. minuti za veliko olakšanje svih prisutnih. Coventry je naposlijetku ipak pao.

Izdvajamo još solidnu premijeru Franka Lamparda na klupi Evertona. On je imao možda i najteži zadatak, psihološki osvježiti ranjenu ekipu kojoj je samopouzdanje u slobodnom padu. Kad se još uzme u obzir da im je protivnik bio neugodni Brentford, mnogi su s oprezom pristupili ovom dvoboju. Na kraju, šetnja Toffiesa po Goodison Parku uz visoku 4:1 pobjedu. Najviše je napravio Richarliason zabivši za 2:0 na asistenciju Allana, te Townsend koji je pak u svom osebujnom stilu opet pucao jako i precizno izvana. Zasluženo slavlje i možebitni katalizator bolje atmosfere. FA je svakako vrijedan truda, Everton se napokon ima čemu veseliti. Frenki je u kući!

Od zvučnijih dvoboja spomenimo još Manchester City koji je opet pružio dominantnu partiju. Fulham je glavni kandidat za povratak u društvo najboljih pa se Guardiola odbio kockati. Na teren je izašla skoro pa najbolja jedanaestorica koja iz kola u kolo nanovo dokazuje tko je gazda u Engleskoj. City je pregazio goste rezultatom 4:1.

Poveo je Fulham preko Carvalha, ali prednost je trajala toliko kratko da je ekipa iz studija u gotovo istom kadru imala slavlje gostiju i akciju koja je vodila do izjednačenja. U gužvi se najbolje snašao Gundogan i tako pokrenuo preokret koji je upotpunjen već u 13.minuti.

Do kraja utakmice je još dva puta zabijao Mahrez uz pomoć Stonesa.

FA ide dalje, čekaju nas još dvije utakmice i potom odmor do sutra, kada se nastavlja lov na drugi najvažniji trofej sezone.

FA KUP, četvrto kolo, rezultati

Petak, 4.veljače

Manchester United – Middlesborough 1:1 (7:8 nakon jedanaesteraca)

Subota, 5.veljače

Chelsea – Plymouth 1:1 (2:1 nakon produžetaka)

Kidderminitser – West Ham 1:1 (1:2 nakon produžetaka)

Crystal Palace – Hartlepool 2:0

Everton – Brentford 4:1

Huddersfield – Barnsley 1:0

Manchester City – Fulham 4:1

Peterboroguh – QPR 2:0

Southampton – Coventry 1:1 (2:1 nakon produžetaka)

Stoke – Wigan 2:0

Wolverhampton – Norwich 0:1

Cambridge – Luton 18:30

Tottenham – Brighton 21:00

Nedjelja, 6.veljače

Liverpool – Cardiff 13:00

Nottingham – Leicester 17:00

Bournemouth – Boreham Wood 19:30


Tagovi

SouthamptonFrank LampardEvertonManchester CityPep GuardiolaNorwich CityWolverhampton

Ostale Vijesti