REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

Igra živaca na Old Traffordu: Tinejdžer tragičar jedanaesteraca, Middlesbrough ide dalje! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 04.02.22. | 22:42

Middlesborough se pokazao kao tvrd orah na Old Traffordu, United opet pokazao nemoć

Nakon kraće stanke, nastavlja se ludnica FA kupa. Lakih protivnika više nema. U kombinaciji su ostali uglavnom sudionici Premier lige i Championshipa, a čast otvoranja ove faze natjecanja je pala na Manchester United i Middlesbrough, što je utakmica za poželjeti.

S jedne strane tu je Cristiano Ronaldo koji sutra slavi svoj 37. rođendan, a s druge, romantični Middlesbrough kojeg danas vodi Chris Wilder (nekoć Sheffield) koji je preuzeo redateljsku palicu nakon odlaska rekordera i mrguda engleskog nogometa – Neila Warnocka.

Za United nema dileme. FA je prioritet jer je teško za očekivati da će ove sezone ostvariti zapaženi rezultat u Premier ligi. Upravo je zato Ralf Rangnick na Old Trafford izvukao svoje najbolje igrače, svjestan da bi eventualno ispadanje bilo ravno katastrofi. Na kraju smo dobili dramu u nekoliko čimova. Tamni oblaci su se nadvili nad Old Trafford. United je ispao nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca, ali bol za navijače Crvenih Vragova je utoliko veća. Sve su imali u svojim rukama, ali karma je danas bila na strani Davida. Golijat je poražen.

Middlesbrough je otvorio susret pustivši Vragove da vode loptu mirno do centra, a onda bi usijedio kolektivni pritisak na igrača kako bi kreativci ostali odsječeni od opasnih rješenja u napadu. Ne možemo reći, drugoligaš je izgledao kompaktno s obzirom na razinu navale domaćina. Ipak, već nakon nekoliko minuta nogometa, jedanaesterac za United. Dijksteel je pao u petercu i za sobom pokupio Pogbu koji je potom pao na pod. Sudac nije imao dileme.

Ali je zato puno dilema u glavi imao Cristiano Ronaldo. Napadač koji je poznat po izvrsnom izvođenu penala je danas neobjašnjivo promašio cijela vrata. Dogodi se svakome, no malo tko je očekivao da će u ovakvoj utakmici, ovako rano, inače duboko koncentrirani Ronaldo promašiti vrata.

Stadionom je zavladao muk, tek je skupina gostujućih navijača uživala u činjenici da slavljenik nije zabio gol. Isto tako, ovakav promašaj je bio idealna prilika za okrenuti susret u svoju korist, no vrlo brzo su stvari sjele na svoje mjesto, a United je, srećom po Ronalda, već u 25. minuti zabio pogodak.

Iako sve zasluge idu Fernandesu i njegovoj asistenciji, valja pohvaliti i Sancha koji je odlično primirio loptu, otišao duboko u kut i potom precizno pogodio daljnji dio mreže. Lumley ovo nije mogao obraniti.

Očekivano. United je ipak prebrz i prekvalitetan za Boro koji je danas računao na čvrstu i kompaktnu obranu što im je realno jedina šansa za eventualni pozitivni rezultat. United je pak s jednim golom u mreži bio tek djelomično zadovoljan. Naporna sezona s puno utakmica tjera trenere da razmišljaju o svakoj minuti provedenoj na terenu, pa je tako Manchester krenuo po drugi pogodak.

Ronaldo je svim silama htio biti junak, nudio se svima na širokom prostoru, širio i dizao ruke kad bi god Fernandes ušao u protivničku polovicu. Imao je nekoliko poluprilika, no do poluvremena se rezultat nije promijenio.

Ako je igračima prvih 45 minuta bilo naporno, drugi dio je ubacio tempo na stepenicu više. Petnaestak minuta smo gledali fliper brzih izmjena, kontri i polukontri koje su raširile igru na krila. Rekli bi smo ovako napamet kako je takav razvoj utakmice voda na Unitedov mlin, no vrlo brzo je stigao hladan, hladan tuš.

Igrala se 64.minuta, Duncan Watmore je primio loptu s lijeve strane igrališta i čini se da je loptu malo primirio rukom. Sudac se nije oglasio, Crooks je prihvatio ubačaj i pogodio za potpunu ludnicu na jednom manjem dijelu tribina…

Naprosto je nevjerojatno da se VAR nije oglasio za ovu situaciju.

Nema što nisu probali igači Uniteda nakon primljenog pogotka. Prvo je Rasford zaustavljen od strane gostujućeg vratara nakon sjajnog bijega od čuvara, samo da bi koju minutu kasnije Bruno Fernandes promašio prazne vrata presjekavši jedno riskantno dodavanje na polovici Middlesborougha.

Iako će se ksnije vjerojatno svi složiti kako je Boro izjednačio neregularno, United je danas imao istančanih problema s realizacijom pa je 1:1 nakon devedeset minuta najpošteniji rezultat. Wilderove trupe su ušle u utakmicu bez respekta, i za to su naposlijetku bili nagrađeni. Zbog problema s odgodama koje je nametnuo covid, nakon 90 minuta bez pobjednika, red je došao na produžetke.

Prvih petnaest minuta nije donijelo neka veća uzbuđenja, tek je Sancho napustio travnjak zbog ozljede. Zamijenio ga je Juan Mata. Drugi dio je pak, poprilično ironično, ostao u znaku velike kiše koja je natopila dresove, spremivši igrače na lutriju jedanaesteraca uz barem još malo drame, jer sklizak teren je najveći neprijatelj kada su u pitanju jedanaesterci. Uostalom, United je bio taj koji je od ovog raspucavanja mogao puno više izgubiti,

Pucalo se u čak osam serija. filmske scene na Teatru Snova, Gosti su neumorno zabijali, United odgovarao istom mjerom, Svi su redom bili precizno no netko je danas mora ispasti. Niz je prekinuo 19-godišnji Šveđanin Anthony Elanga koji je promašio čitava vrata.

Nevjerojatno, Osam serija. Kakvo slavlje večeras čeka Middlesbourgh...

FA KUP, četvrto kolo, rezultati

Petak, 4.veljače

Manchester United – Middlesborough 1:1 (7:8 nakon jedanaesteraca)

Subota, 5.veljače

Chelsea – Plymouth 13:30

Kidderminitser – West Ham 13:30

Crystal Palace – Hartlepool 16:00

Everton – Brentford 16:00

Huddersfield – Barnsley 16:00

Manchester City – Fulham 16:00

Peterboroguh – QPR 16:00

Southampton – Coventry 16:00

Stoke – Wigan 16:00

Wolverhampton – Norwich 16:00

Cambridge – Luton 18:30

Tottenham – Brighton 21:00

Nedjelja, 6.veljače

Liverpool – Cardiff 13:00

Nottingham – Leicester 17:00

Bournemouth – Boreham Wood 19:30


Tagovi

Manchester UnitedMiddlesbroughFA Cup

Ostale Vijesti