REUTERS/Rebecca Naden
REUTERS/Rebecca Naden

Strah i trepet pred niželigašima: Chelsea i West Ham na jedvite jade osigurali prolaz u FA Kupu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 16:16

Plymouth i Kidderminister su natjerali londonsku elitu na 120 minuta nogometa

Jučer smo, sve do ponoći, pratili Unitedovu Golgotu na Old Traffordu.

Ne samo da su Crveni Vragovi, kao bolja i skuplja momčad slovili kao favoriti za prolaz protiv Middlesbrougha, već su mnogi Manchester gurali u status favorita za osvajanje tog trofeja. Na kraju – tuga. Nakon 120 minuta uz po jedan gol sa svake strane, uslijedili su jedanaesterci. Manchester je pokleknuo u osmoj seriji, mladi Anthony Elanga je promašio cijela vrata i tako izbacio svoju momčad iz ovog prestižnog natjecanja.

Danas se to isto natjecanje nastavlja, pred nama je još veliki broj utakmica koje će se odigrati kroz cijelo poslijepodne. U nešto ranijem terminu, od 13:30, ispratili smo domaći okršaj Chelseaja protiv Plymoutha, te nama zanimljiviji dvoboj Davida i Golijata. Maleni niželigaš iz šestog ranga Kidderminister kontra West Hama za koji je danas nastupio i naš Nikola Vlašić.

Da Kidderminister nije baš za baciti, saznali smo još početkom godine kada su izbacili Reading, a danas su, nakon žestokih 120 minuta borbe ipak pali. Dvama pogocima u sudačkoj nadoknadi prvo u 91., potom i u 121. minuti, snovi o prolasku ovog niželigaša su uništeni. Prava je to šteta za domaće navijače koji su gledali kako se njihovi ljubimci itekako dobro brane protiv zvijezda iz Londona.

Poveli su u 19 minuti nakon loše reakcije gostujuće obrane i tako bacili maleni stadion Aggborough koji prima oko 6 tisuća navijača.

Naravno, West Ham je svim silama krenuo po izjednačenje, no lopta nije htjela u gol. Izdvajamo i ovaj pomalo očajnički pokušaj Yarmolenka da simulacijom iznudi jedanaesterac, ali sudac nije nasjeo na takav pad.

Potom, u 91. Minuti, dokaz zašto je Declan Rice navodno vrijedan sto milijuna eura. Reprezentativni veznjak se autoritativno sjurio u peterac uz dribling i potom iz sve snage opalio loptu u rašlje za novih 30 minuta nogometa

I opet, kao da se karma htjela našaliti sa šestoligašem, gol vrijedan prolaza za West Ham zabija Bowen u 121. minuti.

Kidderminister je možda ispao ali daleko je to od lošeg nastupa. West Ham je odigrao 30 minuta nogometa više nego što je planirao, dobrano su se namučili za prolaz što je u principu i bila prva misao vodilja trenera Russella Penna u pripremi ovog susreta.

S druge strane, slične dramatične scene i na Stanford Bridgeu. Chelsea je kudikamo teže došao do prolaska protiv Plymoutha. I tu je bilo 1:1 nakon 90 minuta, samo da bi u duhu Bowena, i Marcos Alonso srušio snove u produžetku, jedina je razlika što je to njemu pošlo za rukom na samom kraju prvog produžetka.

Ipak, danas je očito sreća bila na strani favorita. Imao je Plymouth penal tik pred kraj produžetka, mogla je utakmica na penale, ali rezervni vratar Chelseaja, davno otpisani Kepa Arrizabalaga brani kada je najpotrebnije i tako vodi Chelsea dalje. Prijeko potrebna obrana za Španjolca poljuljanog samopouzdanja.

FA KUP, četvrto kolo, rezultati

Petak, 4.veljače

Manchester United – Middlesborough 1:1 (7:8 nakon jedanaesteraca)

Subota, 5.veljače

Chelsea – Plymouth 1:1 (2:1 nakon produžetaka)

Kidderminitser – West Ham 1:1 (1:2 nakon produžetaka)

Crystal Palace – Hartlepool 16:00

Everton – Brentford 16:00

Huddersfield – Barnsley 16:00

Manchester City – Fulham 16:00

Peterboroguh – QPR 16:00

Southampton – Coventry 16:00

Stoke – Wigan 16:00

Wolverhampton – Norwich 16:00

Cambridge – Luton 18:30

Tottenham – Brighton 21:00

Nedjelja, 6.veljače

Liverpool – Cardiff 13:00

Nottingham – Leicester 17:00

Bournemouth – Boreham Wood 19:30


Tagovi

FA CupWest HamChelseaPlymouth Argyle

Ostale Vijesti