Otisnuo se u profesionalce s majčinih 50 eura, a danas vrijedi 70 milijuna

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 03.06.19. | 12:57

Danas je jedan od najtraženijih veznjaka svijeta.

Bruno Fernandes odigrao je sezonu iz snova i na sebe privukao pažnju svih najboljih klubova svijeta. Veznjak je ove sezone za Sporting postigao 29 pogodaka, što je za njegovu poziciju nevjerojatan doseg. Vrijednost po Transfermarktu mu je 35 milijuna eura, ali ga klub gotovo sigurno neće pustiti ispod 70 milijuna.

Početak karijere ovog fantastičnog igrača nije izgledao tako bajno. Naime, kao 17-godišnjak veznjak se zaputio u Italiju u redove Novare i s njima dogovorio plaću od 1.500 eura mjesečno, što je minimalna plaća na Apeninima.

U intervju za RTP3 izjavio je da ga je majka poslala na put s 50 eura te mu poručila da slobodno može potrošiti, ako mu za nešto zatreba. Međutim, problem nastaje pošto igrač dobiva prvu plaću u novom klubu tek u veljači, a u klub je od lipnja. Tako je mladi Portugalac trebao rastegnuti majčin novac na šest mjeseci. 

Fernandes je izjavio da je novac uspio rastegnut do siječnja, jer nije izlazio iz klupskog kampa. Nadodao je, da je u klubu imao sve što mu treba, a to je teretana, teren i lopta, živio je s onim što ima i bio je sretan. Danas mu treba manje od pola sata da zaradi tih 50 eura, jer igra za godišnju plaću od milijun eura, a tek mu predstoji transfer iz snova i lova do krova.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Bruno FernandestransferiPortugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti