Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Osijeku 1,5 milijuna eura od promocije Monze, a za Belju odbijene ponude Basela i Anderlechta! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 23:01

Osijek je u nedjelju bogatiji za bonus na ime transfera Mirka Marića obzirom da je Monza ušla u Serie A

U blagajnu Osijeka stiže 1,5 milijuna eura nakon što je večeras Monza izborila plasman u Serie A. To je bio ugovoreni bonus na ime transfera Mirka Marića koji je na ljeto 2020. otišao u Italiju za 4,5 milijuna eura fiksne odštete i određene bonuse. Onaj najveći aktiviran je večeras nakon što je Monza nakon produžetaka svladala Pisu 4:3. U prvoj utakmici bilo je 2:1 za Monzu, a Pisa je produžetke izborila u sudačkoj nadoknadi (VIDEO). No, potom su gosti dvaput zabili, za 3:3 (VIDEO) i 3:4 (VIDEO). Inače, Monza je klub koji drži stara garda Milana. Adriano Galliani je šef kluba, a glavni pokrovitelj Silvio Berlusconi… Dakle, prilično su solventni pa Osijek ne treba brinuti za financijsku injekciju koja je svakako dobrodošla pri snaženju momčadi za sljedeću sezonu.

A da Osijek misli ozbiljno najbolje svjedoči primjer Diona Drene Belja. Ili će talent i sjajnu sezonu u Istri naplatiti po punoj cijeni ili će napadač nastaviti u dresu Osijeka. Naime, saznali smo kako je proteklih dana su na adresu kluba iz Gradskog vrta stigla dva ozbiljna upita koja su trebala biti prethodnica konkretnih ponude.

Švicarski Basel bio je za Belju spreman ponuditi tri milijuna eura odštete za otkup ugovora te 20 posto od idućeg transfera, dok je belgijski Anderlecht zaokružio ponudu na pet milijuna uz određene bonuse. Međutim, oba kluba, odnosno njihovi predstavnici, otpravljeni su uz smiješak i neobavljenog posla. Beljo je na prodaju, kao i svaki drugi igrač na svijetu, ali ne pod tim uvjetima.

Kako neformalno saznajemo, Osijek svog napadača cijeni na deset milijuna eura. Svjesni da će teško dobiti taj novac, spremni su maksimalno izaći u susret da eventualni transfer bude između sedam i osam milijuna eura, vjerojatno i u ratama, s potencijalnim bonusima koji bi tu cifru zapravo zaokružili upravo na okruglu svotu. Obzirom da prijelazni rok zapravo još nije niti počeo, a interesenti su lagano počeli obilaziti Gradski vrt, do kraja ljeta je sve moguće.

U Osijeku naveliko rade i u kontra smjeru, odnosno traže igrače s kojima bi pojačali konkurenciju. Pojavila se priča kako je Bjelica silno zainteresiran za Domagoja Pavičića koji je vruća roba na tržištu jer mu sredinom sljedećeg mjeseca istječe ugovor s Rijekom i postaje slobodan igrač. Trenutno je situacija takva da je Pavičiću prioritet odlazak u inozemstvo. Ima određenih upita, ali još uvijek nije ništa riješeno. Osijek kao takav je privlačan, pogotovo s Bjelicom na klupi koji je magnet za igrače, ali osnovna želja je odlazak preko granice.

Kod Roberta Murića je situacija kompliciranija jer ima važeći ugovor koji istječe sljedeće ljeto i njegov eventualni dolazak u Osijek bio bi podložan odšteti Rijeci. No, kod njega, kao i kod Pavičića je prva opcija inozemstvo.


Tagovi

MonzaDion Drena BeljoMirko MarićNK OsijekSerie ASerie B

Ostale Vijesti