Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Osijekov napadač na posudbi prvi je strijelac slovenske lige, a karijeru bi mogao nastaviti u Skandinaviji

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.01.23. | 11:18

U bijelo-plavom dresu nije pokazao golgeterske sposobnosti jednake onima na posudbama

S Kosova je u ljeto 2018. godina na Gradski vrt stigao Mirlind Daku, talentirani napadač kilerskog instinkta kojeg nije pokazao u bijelo-plavom dresu. No, je u drugim sredinama gdje je igrao. Stasiti napadač na posudbi u Ballkaniju tresao je mrežu 36 puta u 45 nastupa, a dobro je iskoristio i posudbu u slovenskoj Muri.

Trenutno je prvi strijelac slovenskog prvenstva s 11 golova i jednom asistencijom, a ta statistika bi ga mogla prodati ove zime.

Naime kako javlja slovenska Nogomania, Daku u svojim redovima želi norveški prvoligaš Viking koji je već kupovao po Sloveniji i doveo Davida Brekala te Jošta Urbančića. S obzirom da na Dakua u Osijeku ne računaju, Viking tu vidi priliku za dovođenjem kosovskog napadača. Njegova posudba traje do kraja aktualne sezone, a i Mura ima opciju otkupa njegovog ugovora.

Unatoč opciji otkupa, ostaje pitanje mogu li Slovenci parirati financijski Norvežanima. Viking je u potrazi za napadačem i već ima spremna sredstava za dovesti Dakua u Skandinaviju.

Daku ima 25 godina te pet nastupa za kosovsku nacionalnu vrstu. Tijekom karijere je osim za navedene Osijek, Ballkani i Muru, igrao još za Hajvalia, Llapi, Kukësi i drugu momčad Osijeka. (rv)



Tagovi

NorveškaPrva norveška rukometna ligaMirilind DakuMirlind DakuMuraNK Osijek

Ostale Vijesti