Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek rutinski do tri boda s dva 16-godišnjaka i isključenim oružarem!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.01.23. | 17:00

Minutažu u trijumfu nad Goricom dobila je mladost Osijeka. Od Živkovića, preko Omerovića do Bakića i Babića.

Osijek je stigao do nova tri boda prilično autoritativnom predstavom na Gradskom vrtu protiv Gorice koaj je završila 2:0. Strijelci su bili Mierez i Špoljarić a lijepa priča nedjeljnog poslijepodneva zaključena je činjenicom da su utakmicu završila dva 16-godišnjaka u bijelo-plavom dresu. Naime, priliku u završnim minutama dobili su Filip Živković i Dominik Babić.


Rene Poms nije iznenadio sastavom ako izuzmemo fakt da je dao priliku Jurčeviću u odnosu na Leovca. S druge strane, Sopić nije mogao računati na Raspopovića i Steenvoordena koji su u Maksimiru zaradili žute kartone, a nije bilo niti Pršira od prve minute.

Lovrić klasičnim svojim potezom testirao je spremnost Banića u 8. minuti. Međutim, vratar Gorice bio je spreman i s lakoćom je amortizirao udarac bivšeg topnika Gorice. Malo kasnije je Špoljarić pokušao poluvolejem… Bio je to dobar ulazak Osijeka u utakmicu i dosta posla za Ivana Banića kojeg je ovaj besprijekorno odrađivao. A ono što nije uspio vratar Gorice, zaustavila je vratnica kada je Špoljarić pogodio udarcem iz daljine. No, bio je to uvod u 14. minutu kada je Šime Gržan probio stranu a Ramon Mierez trzajem glave pored Bralića doveo Osijek u gostu.

Čim je lopta krenula s centra, Gorica je mogla izjednačiti. U trenutku dok je spiker čitao strijelca, Gorica je izvala brz napad po desnoj strani a lopta je nekako stigla do Vinka Petkovića koji se našao sam pred Malenicom ali nespretna reakcija napadača Gorice sačuvala je vrata Osijeka.

Nakon pola sata igre Osijek je dominaciju mogao okruniti drugim pogotkom. Ovoga puta je ubacio Jurčević s lijeve strane, a Mierezov udarac glavom zaustavila je vratnica. Do odlaska na odmor Mijo Caktaš je dobro pucao ali netko od obrambenih igrača Gorice čisti to s gol linije…

Sopić je u poluvremenu reagirao zamijenivši Petkovića koji je mjesto u ofenzivi Gorice ustupio Mitroviću. Vrijedi izdvojiti pokušaj Žapera s dvadesetak metara koji je bio lak plijen za Banića koji malo kasnije sprečava Lovrića da izađe sam prema golu pravovremenim istrčavanjem.

Za Goricu je pola sata u igri dobio Tim Matavž, iskusni napadač koji je stigao ove zime s Cipra. Jedna od rijetkih prilika za goste stigla je nakon greške Barišića koji je izgubio loptu nakon čega se Fućak sjurio po svojoj strani. Međutim, ubačaj vanjskom s lakoćom je uhvatio vratar Malenica. Malo kasnije Osijek je odveo utakmicu u mirne vode. Žaper je započeo akciju u kojoj su sudjelovali Lovrić i Jugović, a nakon odbijene lopte akciju je pogotkom završio Špoljarić.

Crveni karton dobio je Ivan Vincek. Oružar Osijeka očito nije birao riječi nakon jedne akcije u kojoj se Bebek nije oglasio, pa je završio svoj posao prije vremena. Rene Poms je najavio da će mladi igrači dobivati prilike sukladno situacijama na travnjaku a 2:0 prednost dala mu je opciju da ponovno minutažu dobije Filip Živković koji je prošlo kolo protiv Rijeke debitirao i skoro donio tri boda… Zamijenio je Špoljarića. Tragom toga tumačimo i desetak minuta koje je u dresu Osijeka u svom debiju dobio i Nail Omerović zamijenivši Caktaša a priliku su dobili Bakić i Babić.

Osijek - Gorica 2:0

Osijek. Stadion: Gradski vrt. Gledatelja: 2012. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Anto Marić (Zagreb), Dejan Vuković (Zagreb). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Dario Kolarević (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Mierez (14., as. Gržan), 2:0 Špoljarić (64.)

Žuti kartoni: Jurić, Majstorović (Gorica)

Crveni kartoni: Ivan Vincek (Osijek, klupa)

Osijek (4-2-3-1): Malenica – Gržan, Žaper, Barišić, Jurčević – Nejašmić, Jugović – Caktaš (od 85. Omerović), Špoljarić (od 77. Živković), Lovrić (od 89. Bakić) – Mierez (od 90. Babić). Trener: Rene Poms.

Gorica (3-4-3): Banić – Bralić, Ćosić (od 59. Matavž), Krizmanić – Majstorović, Suk, Mrzljak, Vojtko – Petković (od 46. Mitrović), Jurić (od 59. Vujnović), Fućak (od 76. Pršir). Trener: Željko Sopić


Tagovi

NK OsijekHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti