Osijek razbio Rijeku u debiju Bjelice, Rožmanu se trese stolica? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.09.20. | 18:56

Sve smo vidjeli u Gradskom vrtu – prekrasan slobodnjak, pogodak debitanta, crveni karton…

Od prvog sučevog zvižduka bilo je jasno kako ćemo danas gledati jednu jako zanimljivu utakmicu. Obje momčadi htjele su sva tri boda danas, ali oni ipak ostaju na istoku Hrvatske.

I to potpuno zasluženo!

Osijek je poveo već u petoj minuti utakmice.  Silva je jednom prizemnom loptom uposlio Ercega, napadač Osijeka loše prima loptu ali na nju prvi stiže Jugović koji driblingom izbacuje svojeg čuvara i onda rutinski prebacuje istrčalog Nevistića za vodstvo Osijeka. Nekadašnji kapetan Rijeke ugrizao je ruku koja ga je svojevremeno hranila. – 0:1

 

 

U prvoj fazi utakmice domaćin je bio puno bolji, kontrolirali su tijek susreta i djelovali su kako im Rijeka, ako nastave s organiziranom igrom kakvu su prikazivali u početku, do kraja utakmice neće 'složiti' ni jednu ozbiljnu priliku.

Izdvojit ćemo pokušaj škaricama Čolaka (promašio je cijelu loptu) i snažan udarac Ercega, ali u oba navrata vratari nisu morali intervenirati.

U 35. minuti prelomila se utakmica. Arsenić je neoprezno startao i pritom promašio loptu, ne i Grezdu, a glavni sudac utakmice nakon sugestije iz VAR sobe mijenja svoju prvotnu odluku koja je bila žuti karton te Arseniću dodjeljuje crveni karton. Posuđeni igrač poljske Jagiellonije tako je pocrvenio u svojem debiju za rijeku protiv svojeg matičnog kluba.

 

 

Da bi stvar po Riječane bila gora, iz istog to prekršaja kojeg je Arsenić napravio, domaći sastav povećao je svoje vodstvo. Igrala se 38. minuta, lopta je bila na 25 metara od gola, a Petar Bočakaj to fantastično rješava i zabija svoj prvijenac u ovoj sezoni. Fantastično! – 0:2

 

 

U nastavku utakmice, iako to dosta čudno zvuči jer su imali igrača manje, gosti su bili puno bolji sastav. Barem u prvih 20-ak minuta.

Prvo je Čolak zapucao 'nemoguće' u 46. minuti, Galović je promašio loptu u 49., Andrijaševićev udarac glavom četiri minute kasnije otišao je pored gola, da bi onda i Lončar promašio iz slobodnog udaraca u 56. minuti.

Najbliži pogotku gosti su bili u 65. minuti kada je Pavičić svladao Ivušića, ali lopta se od grede odbija nazad u petarec.

Nepisano nogometno pravilo – kad ne zabiješ, onda dobiješ pogodak.

Igrala se 75. minuta, Silva je ubacio s desne strane, 'u trepavicu' pogodio debitanta Miereza koji nema težak zadatak iz blizine svladati Nevistića – 3:0

 

 

Do kraja utakmice intezitet je malo splasnuo, domaćin je rutinski očuvao svoju prednost te su u konačnici potpuno zasluženo osvojili sva tri boda u debiju svojeg novog trenera Nenada Bjelice.

Rijeka ne izgleda najbolje te se nameće pitanje trese li se stolica treneru Simonu Rožmanu koji nakon skoro godinu dana na klupi Rijeke još uvijek nije uspio u tome da se njegov trenerski rukopis vidi u igri njegove momčadi.

(foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

 


Tagovi

Ramon MierezVedran JugovićPetar Bočkaj

Ostale Vijesti