Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Osijek obavio posao na Kranjčevićevoj, Nejašmić zabio za pobjedu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.08.21. | 20:25

Osijek je dugo lomio Hrvatski dragovoljac, no bolja ekipa je na kraju ipak pobijedila

Sve po planu. Osijek je danas poslijepodne doputovao u Zagreb s jednim ciljem, pobijediti Hrvatski dragovoljac. Nije ovdje riječ o pobjedi jer su bodovi na tablici od velike važnosti. Ipak smo tek dogurali do četvrtog kola 1.HNL. Osijek je danas morao dobiti radi atmosfere. Nakon remija sa Slaven Belupom na Gradskom Vrtu, i poraza od CSKA Sofije u prvoj utakmici trećeg pretkola za ulazak u Konferencijsku ligu, tri boda kod novog prvoligaša je imperativ.

Rečeno, učinjeno. Osijek se na Kranjčevićevoj od prve minute postavio u skladu sa svojim renomeom. Iako su nastupali u izmješanom sastavu gdje je primjerice Bohar zajedno s Kleinheislerom ostao na klupi, pokazali su puno više od domaćina koji se i dalje koprca na dnu tablice. Doduše, bilo je problema u drugom dijelu utakmice, no Osijek se iščupao i naposlijetku zasluženo pobijedio. Konačni rezultat 2:1 za Osijek (Mance 13', Majstorović 54', Nejašmić 75')

Uz podršku gostujučih navijača koji su okupirali nekoliko pozicija na istočnoj tribini, Osijek je do prvog pogotka stigao već u 13. minuti. Formula je jednostavna, Bočkaj je ubacio loptu oštro u šesnaesterac iz kornera, Mance sam kao duh gađa u daljnji kut vratara Šubarića. Pogodak pogledajte OVDJE.

Do poluvremena možemo izdvojiti situacije vrijedne spomena na prste jedne ruke. Probao je dva puta Bočkaj sam zabiti, prvi put dalekometnim projektilom koji je otišao preko gola, i drugi put kada je Šubarić morao intervenirati nakon oštrog udarca iskosa.

Što se tiče Hrvatskog dragovoljca, jedina šansa koju možemo istaknuti je bila zaustavljena prije eskalacije. Pojurio je sjajni Veljača (ovo ljeto stigao iz Solina) u kontru, a Bralić pravovremeno intervenira uz žuti kartton.

I to je bilo to od prvog poluvremena. Domaći su rijetko izlazili prema naprijed, a kada i jesu s određenim brojem igrača ušli “u posljednju trećinu”, napad bi se – raspao.

Bilo je promjena na odmoru, očekivano prvo kod domaćina. U svlačionici su ostali Teklić i Nreca, ušli su, Marko Bašić i Luka Viduka. Bašić je svoje minute opravdao na najbolji mogući način, no do toga ćemo doći. Bjelica je na teren poslao istu momčad.

U drugom poluvremenu, sve po starom. Osijek uz posjed dominira i traži šansu, a dragovoljac se brani koliko je moguće i čeka svoju šansu iz kontre koja nikako da dođe.

A onda, u 53. minuti – jedanaesterac za domaćina. Bašić je gurnuo sjajno za Petkovića, Škorić shvaća da bez prekršaja slijedi pogodak, no preduhitrio ga je vratar Ivušić srušivši Petkovića za čisti penal. Sudac nije oklijevao niti sekunde. Majstorović pronalazi koncentraciju i zabija za 1:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Nakon pogotka smo pomislili da će Osijek jurnuti po drugi go li odmah stvari vratiti na stanje iz 13. minute. To se nije dogodilo. Osijek je pokušavao, no ne možemo reći da je to izgledalo opasno. Bjelica je shvatio kako je vrag odnio šalu jer dvadeset minuta prije kraja, na semaforu i dalje stoji 1:1, bez obzira na ulazak Kleinheislera.

Najveća šansa za goste u drugom poluvremenu je stigla nakon proklizavanja Roce na sredini terena, što je iskoristio Mierez, poslao loptu Manceu koji iz odlične prilike puca pokraj gola. Imao je dobru priliku i koju minute ranije, no kao da lopta neće u gol nakon ranog pogotka glavom u prvom poluvremenu.

19 minuta prije kraja, napokon Bočkaj. Doduše, nije zabio gol ali je zato asistirao Nejašmiću nakon prekida. Bivši igrač Hajduka je iz velike blizine pogodio u bliži kut i tako vratio utakmicu tamo gdje je i bila prije onog jedanaesterca. Pogodak pronađite OVDJE.

Do kraja utakmice, nešto hrabriji domaćin, i rutinirano privođenje susreta kraju od strane Osijeka. Razlika u kvaliteti, ali i iskustvu je jednostavno u ovakvim situacijama nepremostiva.

Osijek se sada okreće novim izazovima. U četvrtak, sa startom u 21:15, Bjeličine trupe love 4:2 zaostatak iz prvog susreta protiv CSKA Sofije.

(1.70) OSIJEK (3.50) - CSKA SOFIA (4.80)

REZULTATI PRIJAŠNJIH UTAKMICA:

SLAVEN BELUPO - ŠIBENIK 1:1 (Jakoliš 33', Monjac 88')

GORICA - HAJDUK 1:3 (Mlakar 31', Vuković 45+1', Lovrić 56', Livaja 87')

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - OSIJEK 1:2 (mANCE 13', Majstorović 57', Nejašmić 75')



Tagovi

Hrvatski dragovoljacOsijekAntonio ManceNenad Bjelica

Ostale Vijesti