Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prvijenci Jakoliša i Monjca za podjelu bodova u Koprivnici (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 07.08.21. | 20:26

Ništa od prve pobjede Slavena na domaćem terenu, ali ni od prvog slavlja Šibenika u novoj sezoni

U prvoj utakmici 4. kola 1.HNL, nogometaši Slaven Belupa su na domaćem terenu dočekali Šibenik, s kojim su u konačnici remizirali rezultatom 1:1.

Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo u 33. minuti u režiji gostiju. Strijelac je bio Marin Jakoliš nakon krasne asistencije Ivice Batarela. Gol za poravnanje u 88. postigao Mateo Monjac zahvaljujući lukavom pasu Ivana Krstanovića.

Prvih 10 minuta utakmice prolazi u mirnom tonu, nema konkretnijih prijetnji ni s jedne strane. Nakon neuspješnog kornera Šibenika u 12. minuti, domaća momčad pokušava odigrati brzu kontru, Bruno Bogojević na lijevoj strani daje loptu za Torlesa Knolla, no njemački napadač nema rješenja i od šanse Slavena nema ničega.

Velika prilika za Šibenčane dogodila se u 15. minuti dvoboja. Marin Jakoliš ubacuje s lijeve strane, Slavenova obrana je nesigurna, lopta se odbija do donedavnog Farmaceuta Ivana Delića, a njegov zicer iz velike blizine jedan na jedan brani imenjak mu Čović. Gosti u 19. traže kazneni udarac, pao je Antonio Marin, ali kontakt je minimalan i igra se nastavlja. Belupo je potom minutu kasnije pokušao preko Bogojevića, ali i Lovre Rogić je siguran s druge strane.

Šibenik u vodstvo dolazi u 33. minuti. Ivica Batarelo, stoper koji u zadnje vrijeme igra na poziciji desnog beka, četiri minute ranije okušao je udarac, a sada pobjegao Antoniju Bosecu i sjajnim centaršutom s desne strane u petercu pronašao Marina Jakoliša koji glavom ne griješi te postiže svoj prvi pogodak za klub sa Šubićevca otkako je među Narančaste stigao na posudbu iz Hajduka.

Zgoditak Jakoliša pogledajte OVDJE.

Novi pokušaj Slavena bilježimo u 36. minuti. Mladi, 16-godišnji Lovro Zvonarek s desne strane preciznom loptom u šesnaestercu pronalazi Knolla, ali udarac kojim je ciljao donji desni kut Rogićeva gola bez poteškoća završava u rukama gostujućeg vratara. Na kraju poluvremena, ponovno je aktivan Jakoliš. Sa svoje lijeve strane šalje oštru loptu u peterac u nadi da će naći svog napadača, ali sve je presjekao Čović. I to je bilo to za prvih 45 minuta.

Trener Koprivničanaca Dean Klafurić ne čeka i mijenja odmah na početku drugog dijela. Stoper Vinko Soldo ulazi umjesto Zvonareka, dok je rekonvalescent Karlo Lulić zamijenio Marija Marinu. Prva prilika u nastavku djelo je Nemanje Glavčića, koji je u 49. opalio s ruba kaznenog prostora. Rogić još jednom dobro prati situaciju i loptu hvata u ruke.

Sjajno u 53. s desne strane Bogojević ubacuje za Knolla, ali lopta koju je uputio po zraku ide iznad grede Šibenika. U istoj minuti, kontra na drugoj strani. Jakolišev udarac, međutim, nije dovoljno snažan i sve što se piše jest udarac u okvir gola. Mario Ćurić pokušava, zatim, zaprijetiti pet minuta kasnije, ali njegov slobodan udarac nije ništa precizniji no prethodni pokušaji. Isti igrač prijeti udarcem u idućem napadu, ovog puta opasnije, ali lopta je prošla kraj stative i završila u reklami.

Drugi trener, Mario Rosas, prvu je promjenu odlučio napraviti u 64. minuti. Kolumbijac Juan Mesa ušao je umjesto Marina, krilnog napadača na posudbi iz Dinama. A onda je uslijedila velika prilika za Slaven, možda i najveća dotad. Glavčić je sjajno centrirao Knollu, ovaj tuče glavom u desni kut Rogića, a gostujuća jedinica sjajnom paradom čupa loptu i otklanja opasnost iz svog prostora.

Suad Sahiti u 69. minuti ulazi umjesto Delića. Ponovno je opasan Glavčić. Htio je gađati suigrače u kaznenom prostoru, ali se ubačaj pretvorio u neugodni udarac kojeg je gostujući vratar ponovno uspješno očistio, ovog puta ispod grede. Nervoza u redovima domaćina osjetno je rasla, zbog prekršaja je požutio inače smireni Ivan Krstanović. Umjesto Boseca i Knolla, u 75. minuti na teren kroče Bruno Goda i Mateo Monjac, a upravo se Monjac našao u idućoj šansi susreta. Njegov udarac s otprilike 12 metara u 79. minuti ide malo pored gola.

Jakoliš ubrzo izlazi van terena zbog poderanog dresa, u igru je ušao Jose Lopez.

Kako se to dogodilo, pogledajte OVDJE.

I Klafurić radi još jednu izmjenu, u 83. umjesto Nizozemca Damiana van Bruggena ulazi Arijan Brković. I baš je Monjac bio strijelac pogotka za 1:1, svog prvog u koprivničkom dresu. Krle je još jednom pokazao zašto ga zovu starim liscem, preciznim ga je i odmjerenim pasom u 88. minuti našao u šesnasterecu, istovremeno izbacivši cijelu obranu Šibenika, a novopridošli napadač iz Orijenta ne propušta šansu za poravnanje.

Zgoditak Monjca pogledajte OVDJE.

Slaven je na kraju krenuo naprijed i pokušao doći do sva tri boda, no nakon tri minute nadoknade nijedna momčad nije imala rezultatsku prednost i dvoboj u Koprivnici završio je podjelom bodova.

Farmaceuti u idućem kolu 14. kolovoza odlaze na gostovanje kod Hajduka (21:00), dok će Šibenik dan kasnije na domaćem terenu dočekati Hrvatski Dragovoljac (18:55).



Tagovi

Slaven BelupoNK ŠibenikPrva HNL

Ostale Vijesti