Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Osijek je propustio sjajnu priliku, a suci očito imaju problem s anatomijom!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 08:18

Osijek nije bio na razini koja se očekuje kada se želi upisati tri boda u derbiju, premijerna kada je Pampas u pitanju

Osijek još uvijek traži svoj prvi trijumf u derbiju na novom stadionu. A činilo se kako je Hajduk sjajna prilika za to… Pogotovo kada su izašle startne postave u kojoj je bilo jasno kako Žaper neće igrati. No, nada je kratko trajala jer je Zekić poslao na Hajduk postavu u formaciji 4-3-3 s tri “šestice” u kojoj je najjače tehnički potkovani igrač završio na desnom beku, a preporođeni Lovrić na klupi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Očito je bilo osnovno zatvoriti prilaze Malenici i nije bilo hrabrosti napasti Hajduk koji je došao u Slavoniju bez ključnih igrača. Tu je splasnula malo euforija među “legama”. Protočnosti lopte i priključivanje napadu nije bilo.

Jednostavno, i ova utakmica je pokazala nekoliko stvari pa da ih ponovimo. Prvo, Pušić nije za lijevo krilo dok je Bukvić na desnom bio odsječen i od “boga i naroda”. Prekodravac je pokazao da sjajno funkcionira u paru s Nejašmićem. Dokazao se. No, u subotu je igrao visoku “šesticu” i nije ga bilo na utakmici. Potrošio se… Nit je pomagao Mierezu, niti Bukviću. Zašto je Zekić išao razbijati tandem Nejašmić - Prekodravac, to samo on zna.

Kao što zna zašto je Kristijan Lovrić počeo na klupi. Sada kada mu se našla pozicija… Ako Osijek i Zekić imaju nekih problema s karakternim osobinama Kristijana Lovrića - onda neka se to javno i jasno iskomunicira. Ovako pati klub!

Derbi s Hajdukom pokazao je ponovno kako se pogodilo s lijevim bekom. Unatoč velikoj skepsi s kojom je Roko Jurišić dočekan na Pampasu, očito je on taj. No, što je s onim desnim? Guedes nije pokazao da je rješenje. Gržan je ionako tamo bio neka prinudna opcija, dok trošenje Omerovića više dođe kao kazna…

Zekić se treba vratiti postavkama. To prvo poluvrijeme protiv Rudeša ili generalka s Fehervarom je putokaz. To je ono što navijači Osijeka žele vidjeti na Pampasu.

A svakako treba riječ, dvije i o suđenju koje nije bilo na razini koju Osijek zaslužuje. Sporan je gol Hajduka odnosno navodno igranje rukom Krovinovića, kao i duel Uremovića i Miereza. Činilo se kako je Pajač sudio puno benignije prekršaje na sredini terena dok se na duel stopera Hajduka i napadača nije niti osvrnuo.

Očito je sudačka komisija pametnija i mudrija od profesorske elite na medicini… Ili se barem pravi takva. Sjetili smo se sinoć utakmice Rijeke i Osijeka kada je Krešić igrao rukom koju je sudac Jović okarakterizirao “niskim ramenom”. Gle čuda, Jović je sinoć bio VAR na derbiju. Pa ako Pajač već nije vidio ruku ili navodnu ruku Krovinovića kod gola, mogao je vidjeti upravo Jović. No nije… Valjda ima problem s anatomijom!

Kako bilo, Osijek traži tu pobjedu u derbiju i dalje. Početkom ožujka je nova prilika kada Dinamo dolazi na Pampas.




Tagovi

NK OsijekHNLZoran ZekićHajdukHrvatska nogometna ligaSuciVAR suciIgor PajačFran Jović

Ostale Vijesti