Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Osijek je Dinamov listopad obojao crnim, kriza Modrih sve je očitija! A sramota je što nitko ne razmišlja da bi magla mogla pokvariti derbi!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 21:00

Jesenske magle česta su pojava u Gradskom vrtu i nejasno je zašto se ta utakmica nije igrala u ranijem terminu, netko bi se time trebao baviti. No, to ne umanjuje zasluženost Osijekove pobjede i činjenicu da je Dinamo u očitom padu i rezultatski, negativnom nizu; u šest utakmica u listopadu Modri imaju samo jednu pobjedu

Prije općeg dojma derbija u Gradskom vrtu, pitanje onima koji odlučuju o tom 'detalju':"Zašto se ova utakmica uopće igrala u 17:30 sati?" HNS, nositelji tv-prava, svejedno tko, zar nikad nije čuo da je u jesenskim danima magla česta pojava u Osijeku!?

Ovo nije prvi put da u ovo doba godine gledamo (nazovimo to tako) malgovite utakmice iz Gradskog vrta, pamtimo ih i nekoliko baš protiv Dinama. Takve su utakmice uvijek na granici regularnosti, ali, ne samo to, utakmica koja treba biti derbi, reklama za HNL i užitak za publiku pretvori se u negativan doživljaj. Nevjerojatno je, dakle, da nitko o tome ne vodi računa, da se, recimo, ova utakmica igrala u ranijem, a ona rujevička u kasnijem terminu! Ili da se HNl utakmice igraju još ranije, od 13 sati, naprimjer?

Naravno, ima i onih koji će reći da je utakmicu trebalo prekinuti, no, iskustvo govori da zbog magle utakmice u HNL-u dosad uglavnom nisu prekidane, ako su na terenu postojali propisani uvjeti, utakmica se nastavlja. A i odgoda za 24 sata donijela bi također probleme, Dinamo igra u srijedu utakmicu u Londonu, imao bi još manje odmora do tog dvoboja. Uglavnom, najlakše je sve to bilo spriječiti igranjem u ranijem terminu!

Osijekovi navijači, naravno, nisu s Gradskog vrta otišli tužni, čak i ako nisu vidjeli čitavu utakmicu, vidjeli su da je njihova momčad porazila Dinamo, nanijela mu prvi poraz ove sezone u HNL-u, to je i prvi HNL poraz Ante Čačića u ovom mandatu na klupi. I, po onome što se moglo vidjeti ta je pobjeda sasvim zaslužena. Rene Poms istrčao je s dvojicom napadača, Beljom i Mierezom, pokazalo se to dobrom odlukom, prvi je u prvom poluvremenu pogodio vratnicu, imao još jednu priliku u nastavku, a drugi je donio tu pobjedu. Osijek je bio opasniji, konkretniji, energičniji, da Dinamo nije imao Livakovića, mogao je već i ranije biti u rezultatskom minusu. Osijek je tako zaustavio Modre u namjeri da već do zimske stanke stave ruku na pehar prvaka, a osim što je i sebe ostavio u igri za vrh, dao je priliku Hajduku da se sutra u Kranjčevićevoj eventualnom pobjedom dodatno približi Dinamu.

A Dinamo, svakako, ima razloga za brigu. Da, statistika će reći da je to prvi poraz u HNL-u, međutim, Dinamov je listopadski niz vrlo nepovoljan. Modri su u šest utakmica u ovom mjesecu upisali tek jednu pobjedu, tri poraza i dva remija! Za Dinamo je to, definitivno, crni niz, serija koja, definitivno, potvrđuje da Dinamo nije pravi, da je momčad u velikom padu.

Svjestan je toga i Ante Čačić, iako mu jučer nisu sjele primjedbe da je momčad u padu forme i da su igrači umorni, priznao je to i početnim sastavom. Ostavio je na klupi Oršića, Ademija, Petkovića, Perića, Ivanušeca, Šutalo i Ljubičić nisu bili ni u kadru, želio je i na taj način dobiti svježiju, odmorniju i potentniju momčad za bitku u Osijeku. Međutim, ni ti dečki s klupe, koji bi trebali pokazati da se na njih može računati nisu pokazali gotovo ništa (čast rijetkima) i time sigurno dodatno zabrinuli trenera i navijače, očito problem nije tako jednostavan.

Dinamo ne igra dobro, sad ni rezultati ne pokrivaju Modre, a slijedi London! No, Čačiću je najvažnije stabilizirati momčad u HNL-u i Kupu do stanke, upisati sve tri pobjede. Jer, iako je ovo tek prvi poraz, pravo na kiks Dinamo više nema, novi posrtaj mogao bi potpuno okrenuti sezonu i vratiti konkurente u igru za naslov, koji je već bio čvrsto u Dinamovim rukama.



Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićOsijekHNSRene PomsRamon Mierez

Ostale Vijesti