Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

Oriolik stao u zaštitu svojeg igrača: “Oštro osuđujemo sve ružne komentare i natpise o našem Koki”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.11.23. | 12:36

Apeliraju da se prestane s ružnim komentarima, natpisima i prijetnjama koje mogu utjecati na njihovog igrača i njegovu obitelj.

Prolazak u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa za Dinamo nije bila baš ‘šetnja kroz park’. Konačnih 8-0 za Plave sugeriralo bi drugačije na prvu, ali utakmica se može podijeliti na dva dijela: što se dogodilo do 39. minute i što se dogodilo nakon nje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tribine su ‘eksplodirale’ u 18. minuti kad je domaćin tražio jedanaesterac. Nije sporno bilo odgurivanje rukom Vrbančića, već njegovo saplitanje domaćeg igrača Kokotovića, ali Lovrić je ostao nijem. Šest minuta kasnije, Dinamo je poveo golom Halilovića, potom su u 27. gosti otišli na 2-0 nakon što je s bijele točke precizan bio Drmić, da bi onda isti igrač u 39. minuti, također s bijele točke, povećao prednost gostiju na 3-0, s tim da je kod tog drugog kaznenog udarca crveni karton zaradio Stubičan.

No, Stubičan nije igrač Oriolika o kojem se najviše pričalo poslije utakmice, već je to bio Branimir Kokotović, igrač kojeg je Vrbančić ‘sapleo’ u 18. minuti i kojeg je domaći strateg izvukao iz igre nakon samo pola sata zbog nekoliko nervoznih reakcija koje su uslijedile. Kokotović po izlasku iz igre odmah produžio u svlačionicu, da bi onda dan nakon utakmice u Oriovcu Oriolik na društvenim mrežama stao u njegovu obranu zbog svega što je 27-godišnji napadač pretrpio.

Službenu objavu Oriolika prenosimo u cijelosti:

“Ovom prilikom želimo zahvaliti svima koji su jučer posjetili naš stadion, te svim sponzorima i volonterima koji su sudjelovali u organizaciji utakmice!

NK ORIOLIK STAJE U ZAŠTITU SVOG IGRAČA BRANIMIRA KOKOTOVIĆA

Nogometni klub Oriolik staje u zaštitu svog igrača Branimira Kokotovića te oštro osuđuje ružne komentare i napise o našem Koki!

Naime, Koka je, prije svega, vrhunska osoba, čovjek velikog srca, ali i emocija te ljubavi koju gaji prema sportu i NK Orioliku, a onda vrhunski sportaš i igrač kojeg voli svatko tko prati NK Oriolik.

Molimo sve i apeliramo da se prestane s ružnim komentarima i napisima i prijetnjama koje mogu utjecati na Branimira i njegovu obitelj!!!

Hvala svima”

Spomenimo kako je nakon utakmice na cijelu situaciju osvrnuo i trener Dinama, Sergej Jakirović, koji je poručio sljedeće:

“Nisu mi jasne tenzije koje su se događale, koje je inicirao s brojem 8. Ne znam zašto mu je to trebalo, mi smo bili apsolutno normalni i korektni. Meni je jasno da se igrač bore za sebe i svoj klub, ali sve ima svoje granice. Jako sam ljut radi toga zato što smo ovdje bili prije dva i pol tjedna, proslavili stogodišnjicu kluba. Nema veze, doći ćemo opet, nema nikakvih problema, ali moraju postojati neka pravila ponašanja. Čestitam protivničkom treneru Stefanoviću koji je napravio najbolju moguću stvar, zamijenio igrača koji je radio cirkus na terenu.”

U svakom slučaju, pobjeda Dinama protiv Oriolika je potpuno zaslužena te Plavi nastavljaju borbu za svoje 17. Rabuzinovo Sunce. Plave ove nedjelje očekuje prvenstveni ogled protiv Varaždina u gostima (15 sati, HTV), dok Oriolik u subotu (14 sati) očekuje prvenstveni ogled u 3. HNL na domaćem terenu protiv Svačića. (G)



Tagovi

Oriolik OriovacDinamo ZagrebHrvatski nogometni kupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti