Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamu pljesak, sucu zvižduci i uvrede s tribina! Nakon nervoze i grubosti 'osmica' Dinama i dan za pamćenje u Oriovcu!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 01.11.23. | 16:00

Dinamo je lagano prošao u četvrtfinale Kupa svladavši Oriolik 8-0 uz hat-trick Drmića

Prošao je Dinamo pobjednički kroz Oriovac, ušao u četvrtfinale Kupa, uz pravu golijadu, čak 8-0 protiv Oriolika. Dinamove pjesme na razglasu, bezbroj Dinamovih dresova u publici, praznik nogometa u Orioliku. U slavonskom mjestu u kojemu velika većina stanovništva diše za Modre, pune tribine dočekale su hrvatskog prvaka u osmini finala Kupa, bez obzira što je momčad Sergeja Jakirovića gostovala na istom mjestu i prije nešto više od dva tjedna na proslavi 100.rođendana Oriolika.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zbog te neizmjerne ljubavi prema plavoj boji, koja se u Oriovcu osjeti na svakom koraku, nije se očekivala takva utakmica, ratnička, na trenutke i gruba. Naravno, nitko nije mislio da će domaći četvrtoligaš 'skinuti gaće' i da će se predati velikom suparniku, ali da će nekoliko puta situacija biti na rubu međusobnog sukoba igrača, to ipak nije bilo u mislima. Pet žutih kartona i jedan crveni, obilježili su prvo poluvrijeme, a nervoza je krenula nakon što sudac Lovrić nije dosudio kazneni udarac za Oriolik. Prostestirali su domaći, uzburkala se i publika. Vrbančić jest s leđa odgurnuo Kokotovića u šesnaestercu, no, onaj famozni inetnzitet tu da je sucima mogućnost da presude i objasne odluku kako žele. Možda bi, da je umjesto Oriolika bio neki renomiraniji suparnik Zdenko Lovrić pokazao na bijelu točku. VAR-a nema, Lovrić je samo odmahnuo rukom. Odmah u idućem napadu Marušić je vrlo oštro startao na Antonija Marina pred Dinamovom klupom. Skočili su svi, od trenera Jakirovića do igrača i fizioterapeuta, na terenu je došlo do naguravanja i svađe, a Lovrić je Marušiću oprostio drugi žuti karton. Baš oprostio! Što je dodatno razjarilo Modre. Ali i tribine, koje su u Lovriću vidjele najveći problem i razlog zašto je utakmica dobila te ratničke obrise. Nastavilo se u istom tonu, Marin se nešto kasnije 'iskalio' na Kristijanu Luciću i zaradio karton.

Nije Dinamu bilo lako, igrači Oriolika ozbiljno su shvatili ovu utakmicu, no, nakon što je udarac Tibora Halilovića, Stubičan potvrdio u mrežu, odahnuli su Jakirović i igrači. Jasno je u ovakvim utakmicama da favorit treba što prije zabiti gol da bi utišao apetite i nade autsajdera, tako je, otprilike, i bilo. Zanimljivo, prema nekim oriovačkim insajderima samo su dvojica navijača Hajduka u svlačionici Oriolika. Jedan je Stubičan, koji je zabio taj autogol, a drugi Kokotović, koji je već u 31.minuti zamijenjen. Koju minutu ranije Dinamo je povećao prednost, već spomenuti Marušić srušio je u šesnaestercu Vrbančića i opet nije dobio isključujući karton, a Josip Drmić je pogodio s bijele točke. Raspao se Oriolik, uskoro kapitulirao i treći put. Vrlo dobri Kaneko izborio je još jedan jedanaesterac, sad je nesretni Stubičan isključen. Drmić je opet bio precizan, a dvije minute kasnije zabio je iz igre i hat-trick, na asistenciju Kaneka. Do odmora je zabio Dinamo i peti pogodak, iz blizine je pogodio Bernauer!

Na izlasku s igrališta, sudac Lovrić nagrađen je salvom zvižduka, uvreda, srednjim prstima s tribina.

"Sudac je uništio utakmicu, što mu je to trebalo!", komentirali su Oriovčani u poluvremenu, među njima je bilo i dinamovaca. Čak i sretnih zbog rezultata, ali razočaranih Lovrićevim odlukama. A oni koji su ipak navijali za Oriolik, bili su utučeni, jer je već na poluvremenu sve bilo riješeno, Kup ovaj put nije ponudio onu poznatu neizvjesnost. Nije dugo trebalo da Modri u nastavku postignu i šesti pogodak, strijelac je bio Antonio Marin, koji je u tenzičnom prvom dijelu primio najviše udaraca u lice i noge, a potom je strijelac bio i Mahir Emreli, za 0-7! Onda i Kulenović za 0-8, nakon Ponikva zabio je i Orioliku.

Iz Dinamova kuta bilo je to lijepo poslijepodne. Sergej Jakirović prvih je pola sata nervozno stajao uz rub trenerskog prostora, no, kad je probijena linija Orioilikove obrane, kad su njegovi počeli zabijati prvi, drugi, treći... mogao je i on mirno sjesti na klupu, znajući da je priča gotova. A uz to je dobio i efikasnu utakmicu, baš kakva mu je trebala. Da se igrači malo raspucaju, da zabiju što više, namjeste nišane uoči puno izazovnijih utakmica idućih dana. Od Varaždina, preko Plzena do Rijeke. Odmorio je većinu glavnih igrača, dao šansu onima iz drugog plana, neki su priliku i iskoristili.

Nakon utakmice u teren su utrčali mnogi s tribina, najviše djeca, okružila Dinamove igrače, koji su iz Oriovca ispraćeni pljeskom. Za razliku od suca Lovrića

Oriolik – Dinamo 0-8

Oriovac. Stadion Oriolika. Gledatelja: 3200. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Marjan Tomas (Valpovo) i Ivan Janić (Ilok).

Oriolik: Herceg (od 46.Zeba) – Stahović, Marušić (od 46.Eržan), Stubičan, Kuzmić – K. Lucić, Morber, Kokotović (od 23. Š.Lucić), Bošnjaković (od 46.Galović) – Đerek – Jurić (od 73.Kuterovac). Trener: Miroslav Stefanović.

Dinamo: Nevistić – Moharrami, Šutalo, Bernauer, Sosa – Sučić (od 46. Čaić), Halilović – Kaneko (od 46. Menalo), Vrbančić (od 61. Emreli), Marin (od 61.Vidović) – Drmić (od 61.Kulenović). Trener: Sergej Jakirović.

Strijelci: 0-1 Stubičan (25.-ag), 0-2 Drmić (28.-11m), 0-3 Drmić (39.-11m), 0-4 Drmić (41, Kaneko), 0-5 Bernauer (45.), 0-6 Marin (53.), 0-7 Emreli (76., Kulenović), 0-8 Kulenović (81., Emreli)

Žuti kartoni: Marušić, K.Lucić, Kokotović (Oriolik); Šutalo, Marin (Dinamo).

Crveni karton: Stubičan (38., prekršaj u izglednoj prilici za gol)



Tagovi

GNK DinamoOriolik OriovacHrvatski nogometni kupJosip Drmić

Ostale Vijesti