Tibor Jurjevic/PIXSELL
Tibor Jurjevic/PIXSELL

Orijent traži 200 tisuća eura, Rijeka nudi deset puta manje novca i nekoliko igrača za posudbu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.12.21. | 12:36

Naoko siguran prleazak se odjednom zakomplicirao

Želje su jedno, a realnost ponekad nešto sasvim drugo.

Slučaj Kristiana Fućaka, 193 cm visokog goletera Orijenta, imat će dulji zaplet nego što smo očekivali. Kada je Damir Mišković neki dan službeno novinarima objavio kako Rijeka kreće po Fućaka na Krimeju, činilo se da je taj posao pred realizacijom, no vrlo brzo su se u utrku uključile i neke druge zainteresirane strane. Jučer smo pisali kako je Fućak na meti bečkog Rapida. Tamošnji članovi struke prepoznali su potencijal ovog 23-godišnjaka, no on je brzo opovrgnuo tu priču uz jasnu izjavu kako želi biti igrač Rijeke, i kako se nada da će se klubovi brzo dogovoriti.

Kako pišu u današnjem izdanju Sportskih novosti, pregovori između klubova neće ići glatko. Naime, Orijent želi 200 tisuća eura, dok je Rijeka spremna dati puno manje novca, spominje se iznos od 20 tisuća, no isto tako žele manjak sredstava kompenzirati davanjem nekoliko igrača na posudbu, uz određeni postotak od idućeg transfera koji bi Fućak ostvario na Rujevici (20%).

Dodajmo još da je Orijent u sjajnoj poziciji iako je Fućak idućeg ljeta slobodan igrač. U ugovoru mu jasno stoji klauzula mogućnosti produljenja suradnje na dodatnu godinu što bi onda osiguralo klub s Krimeje na zaradu od transfera ako se ova priča odulji.

Podsjećamo, Fućak je ove polusezone odradio 12 utakmica u prvenstvu, upisao je šest pogodaka i isto toliko asistencija. Kada se statistici pridoda i Kup, dolazimo na 14 odigranih susreta uz 7 pogodaka i šest asisteva što je više nego respektabilna brojka. Zauzima poziciju špice, ima sve predispozicije za modernog golgetera.



Tagovi

Kristian FućakNK Orijent 1919RijekaDamir Mišković

Ostale Vijesti