REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Opcija otkupa ugovora automatski aktivirana, Tudor može 'trajno' računati na sjajnog Marokanca

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 09:56

U Ligi prvaka je igrao jako dobro, dok se njegov pravi doprinos u Ligue 1 tek očekuje.

Marseille je u debiju kola u Ligue 1 svladao Lyon minimalnim rezultatom, a osim strijelca Gigota, slavlje u svlačionici domaćeg sastava predvodio je veznjak Amine Harit. Što je, uostalom, i razumljivo, jer Markonacu je ovo bio 15. nastup u sezoni 22./23. čime se automatski aktivirala opcija otkupa ugovora te je on sada i 'trajno' postao igrač Marseillea.

U ljeto 2021. Harit je stigao na Velodrome na posudbu iz Schalkea koji ga je svojevremeno platio osam milijuna eura Nantesu, ali nakon što je klub u sezoni 20./21. ispao u Bundesligu 2, većina igrača je u ljetnom prijelaznom roku promijenila sredinu. Haritove dionice, kao uostalom i svih drugih igrača Schalkea, u tom trenutku nisu najbolje kotirale, ali nekadašnjeg francuskog reprezentativca na dvogodišnju posudbu je odlučio dovesti OM.

Prošle sezone je u Ligue 1 skupio četiri pogotka i isto toliko asistencija u 23 nastupa, a u ugovoru je postojala opcija po kojoj će OM otkupiti njegov ugovor kad Harit odigra 15 utakmica u sezoni. U Ligi prvaka ih je skupio šest (1 pogodak, 3 asistencije), da bi mu ova posljednja protiv Lyona bila deveta u prvenstvu što je značilo da je u novi tjedan ušao kao igrač Marseillea.

Schalke će za plemenitog veznjaka, koji bi trebao biti jedan od važnijih igrača Maroka na SP-u u Kataru, dobiti tek četiri milijuna eura, a taj novac bi mogli uložiti u dovođenje nekog novog pojačanja budući da se trenutno nalaze na začelju Bundeslige sa svega šest osvojenih bodova u 13 utakmica.



Tagovi

Amine HaritMarseilleOlympique MarseilleSchalke

Ostale Vijesti