Pixsell
Pixsell

Olmo: "U Hrvatskoj sam postao čovjek u svakom smislu, zvali su me u reprezentaciju, ali htio sam igrati za Španjolsku"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 08:49

Španjolski igrač uvijek je imao posebnu emociju prema Hrvatskoj

Nekadašnji dinamovac, Dani Olmo, član je organizacije Common Goala od 2020. za koju daje jedan posto svoje plaće i time podupire Udrugu interkulturalnih projekata u Hrvatskoj koja ima za cilj vratiti stabilnost postkonfliktnim zajednicama. O ovoj i drugim temama govorio je u dokumentarcu Come On Fútbol, ​​produkciji DAZN-a u suradnji s Common Goalom i još je jednom rekao koliko mu znači Lijepa naša.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nogomet može pomoći na puno načina. Ima veliki utjecaj i mi, kao nogometaši, na kraju smo vrlo utjecajni, iako to ponekad ne vidimo ili ne razmišljamo o tome. Trebamo preuzeti malo odgovornosti, sa samo malo pomažeš puno ljudi, a to sam želio učiniti u Hrvatskoj", rekao je Olmo.

U Zagreb, odnosno, Dinamo stigao je iz Barçe.

"Jedna od stvari koja me najviše obilježila je susret s ljudima koji su bili u ratu, koji su to doživjeli na vlastitoj koži. Kad odeš iz Barçe nije sve ružičasto i u Hrvatskoj sam to shvatio. Tu sam postao čovjek u svakom smislu, i na terenu i izvan njega ."

Njegov boravak u Hrvatskoj bio je toliko značajan da su mu Vatreni čak ponudili ubrzanje procedure za dobivanje hrvatskog državljanstva i odlazak na Euru 2021.

"Igrao sam tamo i nisam bio pozvan za Španjolsku... Te sam godine bio najbolji igrač lige... Ali ja sam im cijelo vrijeme govorio da ne, da sam jako zahvalan, ali da je moj san igrati za Španjolsku."



Tagovi

Dani OlmoHrvatskaBarcelonaLeipzigGNK Dinamo

Ostale Vijesti