MARCELO DEL POZO/Reuters
MARCELO DEL POZO/Reuters

Olmo na 'mixu' hrvatskog i španjolskog: Ako zabijem u ponedjeljak, mislim da ću slaviti

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.06.21. | 13:19

Pred španjolske i hrvatske novinare izašao je Dani Olmo.

Nakon Duje Ćalete Cara i Ivice Olića, pred medije je izašao španjolski 'as', Hrvatima dobro poznati i dragi Dani Olmo.

Olmo je na konferenciji za medije počeo odgovarati na španjolskom, a kasnije se prebacio i na tečni hrvatski jezik...

"Osjećam se dobro, na raspolaganju sam momčadi i svemu što izbornik želi. Nekidan nisam mogao sudjelovati, ali tim je uvijek na prvom mjestu. Nastavit ću raditi kako bih pomogao timu kad igram. Što se Hrvatske tiče, mislim da se ističu kao cjelina. Postoje odlični igrači kao Modrić i Kovačić, ali kad bih morao istaknuti nekoga, to bi bio Petković koji se istakne u velikim utakmicama".

Olmo je kao dugogodišnji igrač Dinama dobro upoznat s hrvatskim igračima i reprezentacijom, sigurno je i pomogao izborniku Luis Enriqueu oko taktičke pripreme...

"Ma on jako dobro poznaje hrvatsku reprezentaciju, nije me pitao ništa. Svi znamo kako je jaka Hrvatska, znamo što su napravili, trebali su pobijediti zadnju utakmicu i to su napravili. Trebamo paziti na sve što rade kao ekipa, imaju oni jako dobre igrače, ali mislim da su najjači kao cjelina, kao tim".

Olmo je u kontaktu s mnogim Dinamovcima nakon što se saznalo da će Španjolska zaigrati s Hrvatskom u osmini finala...

"Dobio sam puno poruka od prijatelja i suigrača iz Dinama, a i repke. Pričao sam i s igračima, navijačima, novinarima... Puno mi je ljudi poslalo poruke, naravno da sam sretan zbog toga, svi su mi poželjeli sreću, samo da ne dobijem utakmicu u ponedjeljak, ali ja se samo smijem na to, ha, ha. Ako zabijem gol, mislim da ću slaviti. Dobar je to osjećaj, ha, ha...", rekao je Olmo i nastavio:

"Hrvati imaju te igrače, Modrić, Perišić, Brozović. Ako Hrvatska ima što manje lopte, to je bolje za nas. Za mene je ovo velika i posebna utakmica. Prvi put igram protiv Hrvatske i igrača s kojima sam tamo igrao u Dinamu. Volio bih igrati takvu utakmicu u finalu, ali eto, za mene će osmina finala biti kao finale", rekao je Olmo.

Što ti predstavlja ova utakmica, pitao je Olma bivši novinar Germanijaka, a sada novinar Nova TV, Marko Šepat:

"Slavilo se kao da su osvojili naslov. Bilo je fantastično biti tamo s mojom ekipom, osjećao sam se kao da sam dio toga jer Hrvatska ima posebno mjesto u mom srcu. Što se Modrića tiče, svi znamo kakav je to igrač. Važan je u klubu, ali u reprezentaciji još više. On je njihov motor"

Rekao je i koji je trenutak koji najviše pamti iz Hrvatske:

"Iz Dinama imam puno trenutaka koje pamtim, možda je prvi gol protiv Hajduka u derbiju i prva utakmica Lige prvaka protiv Atalante su trenutci koje pamtim više od ostalih, ali bio sam tamo pet i pol godina. Puno vremena i puno trenutaka za uspomenu. Čuo sam se s Gvardiolom i Livakovićem, oni su mi rekli da jedva čekaju utakmicu. Livi dobro zna mene i ja njega, jedva čekam da se opet vidimo i da, ako zabijem gol, bit ću sretniji, ha ha".



Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaŠpanjolskašpanjolska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021Dani Olmo

Ostale Vijesti