Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Olić: Promjena neće biti puno, ali o tom, potom... (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.06.21. | 12:23

Duje Čaleta Car i Ivica Olić 'odradili' su današnju konferenciju za medije.

Hrvatska u dvoboju protiv Španjolske, koji se u ponedjeljak s početkom u 18 sati igra u Kopenhagenu, ne može računati na kartoniranog Dejana Lovrena. To znači da će protiv Furije u početnih 11 najvjerojatnije zaigrati Duje Ćaleta Car, mladi stoper koji ima već srebro iz Rusije, a ujedno je i zaigrao u prvoj utakmici protiv Engleske.

Ćaleta Car je danas s Ivicom Olićem 'nastupio' na HNS-ovoj konferenciji za medije.

"Sve su nam izbornik i stručni stožer pokazali. Španjolci imaju posjed, to forsiraju, imali su malo poteškoća u prve dvije utakmice sa zabijanjem. Mi imamo igrače koji se mogu nametnut kroz posjed, i tu vidim našu šansu. Španjolci još doživjeli da im netko uzme loptu. Protiv Češke nismo bili dovoljno kompaktni, bilo je previše prostora među linijama, protiv Škotske je bilo bolje, a protiv Španjolske to još moramo skratiti na nekih 30 metara, da smo svi zajedno, da trčimo i borimo se svi zajedno. I to je ono što nam izbornik Dalić stalno sugerira. Ovo je utakmica u kojoj moramo biti kao jedan. Kada se branimo i kada napadamo moramo biti kao jedan. Ako im ostavimo prostora, oni će to znati iskoristiti i na to moramo pripaziti".

Hrvatska će u Kopenhagenu nakon dugo vremena igrati i pred svojim navijačima.

"Konačno su naši navijači s nama, nešto sitno ih je bilo u prve tri utakmice. Radujemo se da će biti s nama, bilo je vrijeme. Vjerujem da će nam pomoći da prijeđeno tu najtežu stepenicu. Da, sigurno je to jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri i u karijeri dijela mojih suigrača. Osmina finala europskog prvenstva, nismo bili u prilici da igramo takve utakmice, uz Englesku ovo je jedna od najvažnijih".

Potom je priliku dobio i Dalićev pomoćnik Ivica Olić.

"Promjena neće biti puno, ali o tom potom, ima još dosta do utakmice. Što se tiče taktike, jučer smo zapravo odradili prvi pravi trening u tom smislu. Dobro je da je prošlo dosta vremena od Škotske i igrači će biti svježi i dobro pripremljeni za tu utakmicu. Mi želimo uzeti posjed, želimo uzeti loptu, ali Španjolci su jaki, oni se mogu nositi sa svim reprezentacijama svijeta. Tako da kad bi to uspjeli, sigurno da bismo napravili dosta posla. Ali, da će bit lako - neće". 

Olić je jedan od najboljih napadača u povijesti hrvatskog nogometa, a posljednje vrijeme dosta se 'lutalo' s napadačima u aktualnoj generaciji.

"Mislim da imamo kvalitetnu klupu i možemo dosta toga postići sa klupe, ako stvari ne krenu dobro. Što se tiče napadača, probalo se sa Rebićem, pa Brunom, imamo Kramu, Budimira, imamo dosta krilnih igrača, imamo kvalitete, ali tog drugačijeg tipa napadača nema. Bruno je odigrao nekoliko sjajnih utakmica za Hrvatsku u kvalifikacijama, znamo koje su njegove kvalitete i drago mi je da je to s nekoliko poteza pokazao u zadnjoj utakmici. Jako nam je bitan i može odigrati vrhunski. Nadam se da će naši napadači u sljedećim utakmicama zabijati golove i dobiti još više samopouzdanja".

Hrvatska u Kopenhagen putuje u nedjelju, a prvi trening na Parken stadionu odradit će u 16:30.



Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaIvica OlićDuje Ćaleta-CarŠpanjolskašpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti