Matko Begovic/PIXSELL
Matko Begovic/PIXSELL

Olmissum bez nositelja igre na prvaka Europe i dva 'stara znanca'

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.11.23. | 12:20

Hrvatski viceprvak od srijede 29. studenog do subote 2. prosinca igra skupinu Elitnu rundu Lige prvaka u domaćinstvu prvaka Europe Palme Futsal na Mallorci.

Drugi put u povijesti futsalaši Olmissuma odigrat će Elitnu rundu futsalske Lige prvaka, a treći put u povijesti stigli su među 16 najboljih momčadi Europe (u korona 2020/21 sezoni Liga prvaka se igrala prema nokaut sistemu). Skupina D koju su dobili je vrlo interesantna. Igra se na Mallorci, u dvorani Palau Municipal d'Esports de Son Moix, u organizaciji domaćina i aktualnog europskog prvaka Palme Futsal. S najvećim favoritom skupine Omišani večeras u 19 sati otvaraju Elitnu rundu natjecanja, a u iduća dva kola sučelit će se s dva poznata protivnika, HIT Kijevom (četvrtak, 30. studenoga, 16h) i poljskom Lubawom (subota, 2. prosinca, 16h).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S ukrajinskim prvakom Olmissum je bio smješten u grupi Glavne runde. Vodili su Omišani sve do 37. minute utakmice, ali su na kraju izgubili sa 1-4. Posljednja dva gola za Ukrajince zabio je njihov golman u trenucima kada su Omišani igrali golmana-igrača. Lubawa je klub koji je osvojio zagrebačku skupinu Glavne runde Lige prvaka. Ključna je bila druga utakmica protiv domaćina Futsal Dinama, jedna od 'najluđih' u novije doba natjecanja. Lubawa je naime nakon 84 sekunde igre vodila s 4-0! Do šeste minute na semaforu je zasjalo 6-0 za goste, a na odmor se otišlo s rezultatom 3-8. Dinamo je u nastavku krenuo zabijati, došao do 7-8, Filip Novak izašao je sam na golmana, prebacio ga i pogodio stativu. Lubawa je na kraju slavila s 9-7 i prošla dalje.

I dok su ukrajinski i poljski prvak klubovi s kojima se Olmissum može ravnopravno nositi, nikoga ne bi iznenadilo kada bi i pobijedio, Palma Futsal je jedna od najboljih momčadi svijeta, koja, doduše, ne igra na prošlosezonskoj razini. U prvenstvu Španjolske nakon 14 kola ima 24 boda, sedam manje od vodeće (prvaka) Barcelone. Uz to, Palma Ligu prvaka dočekuje nakon dva pobjeda, prvo je na domaćem parketu izgubila od ElPozo Murcije s 4-6, a onda je teško stradala kod Jaena s 2-6. Palmina najzvučnija imena su iskusni Španjolac Rivillos, još iskusniji naturalizirani Rus Romulo te apsolutna legenda iranskog futsala Hossein Tayebi. Momčad s Mallorce u kadru ima još dosta (naturaliziranih) Brazilaca, još jednog Iranca i odlične španjolske igrače...

Pobijediti aktualnog prvaka Europe je teško, ne i nemoguće. Hendikep Omišanima predstavljat će izostanak Josipa Jurline, hrvatskog reprezentativca i nositelja igra hrvatskog viceprvaka, a Frane Despotović već neko vrijeme ne može računati na mladog Božu Sučića.

"U sportu nema kukanja i plakanja, čeka nas europski prvak. Mislim da ta činjenica dovoljno govori sve. Mi treniramo, razmišljamo i želimo biti ekipa koja gleda samo sebe. Sigurno se nećemo predati, već ćemo se hrabro suprotstaviti, pa ćemo vidjeti što će nam to donijetu. Realnost je da uzmemo tri boda u ovoj skupini, no dat ćemo sve od sebe da ih osvojimo i više. Morat ćemo biti posebno oprezni i koncentrirani, jednostavniji i obrambeno bolji kako bismo došli do pozitivnom", rekao je u razgovoru za Sportske novosti Frane Despotović.

Nakon slabijeg starta u prvenstvo, Olmissum se konsolidirao i nanizao četiri pobjede. No, posljednje kolo pred Ligu prvaka završilo je neslavno, domaćim 3-5 porazom od Futsal Pule (nakon što je Olmissum vodio 2-0), a u toj utakmici se ozlijedio i Jurlina.

Olmissum će danas trebati odigrati najbolju utakmicu sezone kako bi parirao i po mogućnosti šokirao prvaka Europe. (N.R.)




Tagovi

MNK OlmissumOlmissumFutsal Liga prvakaPalma Futsal

Ostale Vijesti