Matko Begovic/PIXSELL
Matko Begovic/PIXSELL

Olmissum zabio dva pogotka jednoj od najjačih momčadi ikada i dostojno zaključio Glavnu rundu natjecanja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.10.23. | 21:44

Omišani su drugi put u svojoj povijesti izborili Elitnu rundu natjecanja

Za razliku od Futsal Dinama koji je, unatoč dvije pobjede i 18 postignutih pogodaka u tri utakmice, završio drugi u svojoj skupini Glavne runde Lige prvaka Puta B, Olmissum je kao trećeplasirana momčad svoje skupine Glavne runde Lige prvaka Puta A izborila Elitnu rundu još u četvrtak, nakon što je Ajat upisao i drugi poraz u natjecanju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Olmissum je svoju skupinu natjecanja danas zaključio 2-6 porazom od Sportinga, jedne od najboljih futsalskih momčadi svih vremena i kluba koji je u posljednjih sedma izdanja Lige prvaka u čak šest navrata igrao finale, od čega je dva puta osvojio natjecanje. Olmissum je danas vrlo dobro parirao slavnom portugalskom sastavu koji je na kraju potvrdio da će uz Barcelonu i gradskog rivala Benficu biti glavni konkurent za osvajanje ovosezonskog natjecanja.

Utakmica nije mogla početi lošije za Omišane, budući da je Zicky Te već u 1. minuti zabio za vodstvo Sportinga nakon odbijanca. Stasiti pivot odlično se snašao i u 11. minuti i udvostručio vodstvo svoje momčadi. No, Olmissum je u prvom dijelu igrao jako dobro, a hrabra igra isplatila im se u 14. minuti kada je Bruno Žilić uzeo jednu loptu i zabio za smanjenje Sportingovog vodstva. Ipak, Portugalci na odmor odlaze s dva razlike nakon što je s distance pogodio jedan od najboljih Italo-Brazilaca današnjice, Alex Merlim.

Utakmica je definitivno bila riješena do sredine drugog dijela, nakon što su golove za Portugalce zabili Tomas Paco, Tajnan i drugi put Paco. Olmissum je u pretposljednjoj minuti tek ublažio poraz Sportinga nakon lijepe akcije i gromovitog udarca Jeremyja Bukovca.

U ranijoj utakmici dana HIT i Ajat remizirali su 2-2. Sporting je skupinu osvojio sa sedam bodova, HIT je završio drugi s pet, Olmissum treći s tri, a Ajat je kao posljednji s jednim osvojenim bodom ispao iz natjecanja.

Olmissum će svoje suparnike u Elitnoj rundi saznati idući četvrtak. Ovo će biti drugi put da će Olmissum igrati Elitnu rundu natjecanja s time da je u prvoj sezoni igranja Lige prvaka Olmissum također dohvatio Top 16 samo što se tada zbog koronavirusa nije igrala Elitna runda već osmina finala. (nr)



Tagovi

MNK OlmissumOlmissumFutsal Liga prvakaFutsal Sporting

Ostale Vijesti