Drago Sopta/HNS
Drago Sopta/HNS

Olić: “Slovačka je porazom u Rusiji izgubila svaku svoju ambiciju za prvo ili drugo mjesto”

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 09.10.21. | 16:16

Joško Gvardiol prokomentirao je činjenicu da je postao treći najmlađi strijelac u povijesti Vatrenih

Nakon što su jučer na Cipru protiv istoimenog domaćina ostvarili pobjedu od 3:0, hrvatski se reprezentativci pripremaju za susret sa Slovačkom, koje će u ponedjeljak od 20:45 sati ugostiti u osječkom Gradskom vrtu.

Dvoboj su najavili pomoćni trener Vatrenih Ivica Olić te Joško Gvardiol, osvrnuvši se prvo na slavlje u Larnaci, u kojem su golove zabijali Ivan Perišić, Marko Livaja te spomenuti član RB Leipziga, svoj debitantski u kockastom dresu.

“To su one utakmice u kojima možeš jako puno izgubiti i jako puno dobiti. Znali smo da će Cipar držati pozitivan rezultat i sve dok nije bilo dva gola razlike za nas, oni su se držali i bacali na glavu. Bazirali su se uglavnom na obranu i pokušavali nas 'poljuljati' kontranapadima, ali nakon utakmice, kada smo ponovno pogledali sve Cipar mora biti sretan što je završilo samo 3:0”, objasnio je Olić.

Gvardiol, koji je postao treći najmlađi strijelac Vatrenih nakon Ivanušeca i Rakitića, bio je očekivano zadovoljan nastupom.

“Da, ispada da je moj drugi pogodak prelomio utakmicu u rezultatskom smislu, ali nije bilo nervoze u našoj igri, bili smo svjesni naše kvalitete i samo smo trebali biti strpljivi, znali smo da će drugi pogodak doći prije ili poslije. Prvijenac? Naravno da sam presretan, kao mali sam sanjao o tome da zaigram za reprezentaciju, a sad kad sam, k tome, postigao i pogodak… To je nešto neopisivo, izrazito sam sretan, ali bit ću još sretniji ako uzmemo tri boda u Osijeku”, rekao je.

Olić je komentirao debi Bayernovog igrača Josipa Stanišića za Hrvatsku.

“Moramo biti zahvalni i Bayernu i treneru Nagelsmannu koji mu je ukazao povjerenje. Do ove sezone Stanišić je praktički svo vrijeme proveo u drugojo momčadi Bayerna, a ozljedom Pavarda došao je u prvi plan i nametnuo se. Kritike za tako mladog i 'neiskusnog' igrača su bile sjajne. Kad je odlučio igrati za hrvatsku reprezentaciju, bilo je pitanje trenutka kada će dobiti šansu. Ozljedom Juranovića upao je u prvih 11, a osim par početničkih pogrešaka odigrao je vrlo dobru utakmicu protiv Cipra.”

Zlatko Dalić mogao bi debi sada dati još jednom igraču. Salzburgov Luka Sučić pozvan je nakon što je Mateo Kovačić zaradio treći žuti karton, zbog kojeg ne može nastupiti protiv Slovaka.

“Kova je u sjajnoj formi i važan je dio ove momčadi. Kad takvog igrača nema, svakoj ekipi ekipi nedostaje. Ali, mi tu imamo širok izbor i tko god uđe umjesto njega, siguran sam da će dobro odraditi. Luka je imao nekoliko sjajnih predstava u Ligi prvaka, u austrijskom prvenstvu je starter, dugo je pod našim radarom i prošlo okupljanje smo razmišljali o njemu. Na toj poziciji je konkurencija kod nas najveća i nije lako biti unutra. Sjajno je odigrao jučer, bio je jedan od najboljih i mislim da se radi o kvalitetnom i potentnom igraču pred kojim je sjajna budućnost ako ga ozljede zaobiđu”, kazao je Olić.

Drago mu je što igraju u Osijeku.

“Čujemo da sjajno ide prodaja karata, ovdje je uvijek dobro popunjen stadion i ne sumnjam da će tako biti i u ponedjeljak. Slovačka je nama dobro znan protivnik, koja je porazom u Rusiji izgubila svaku svoju ambiciju za prvo ili drugo mjesto. Možda neće biti motivirani, vjerujem da će izbornik dati šansu drugim igračima. Nekad to zna biti i opasno, no mi moramo biti koncentrirani kao u zadnje četiri utakmice i uzeti tri boda. Vidimo da i Rusija uzima bodove i može se desiti da ta zadnja utakmica odluči o direktnom putniku u Katar. Nema opuštanja, idemo po tri boda i siguran sam da će nas publika uz pun stadion nositi do pobjede.”

Gvardiol kaže da će Slovaci biti motivirani zbog poraza u Rusiji.

“Iskreno, mislim da će Slovaci imati dodatni motiv zbog poraza u Rusiji. Baš zato moramo biti pravi kao i na Cipru, dati svoj maksimum. Vjerujem da će navijači doći u što većem broju i dati nam podršku. Igramo kod kuće i siguran sam da će sve biti OK”, rekao je naposljetku.

Nekadašnji napadač Bayerna iz Davora otkrio je na kraju i kakvi su planovi vezani uz njegovu trenersku karijeru.

“Jedino što me u ovom trenutku zanima jest da se Hrvatska kvalificira na Svjetsko prvenstvo u Katar. Odlazak u CSKA, klub gdje sam bio četiri godine, nije bio planiran. To je klub za koji me vežu emocije pa sam osjećao moralnu dužnost pomoći mu koliko god sam mogao. Sad sam koncentriran isključivo na reprezentaciju, na ovaj kvalifikacijski ciklus i na cilj koji ćemo, nadam se, vrlo brzo dohvatiti. Za moju trenersku karijeru ima vremena, poslije Katara ću razmišljati što i kako dalje”, zaključio je Olić.



Tagovi

Reprezentativni nogometHrvatskaIvica OlićJoško GvardiolHrvatska nogometna reprezentacijakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti