REUTERS/Yiannis Kourtoglou
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

OCJENE: Gvardiol i Modrić odlučili, Dalić pogodio sa zamjenama, Livaković nije ni morao dolaziti

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 08.10.21. | 22:46

Obrana je danas bila praktički bez posla, a i ono malo su odradili bez većih problema. Stvarale su se šanse, realizirale tri, a promašen penal nije promijenio ništa. Vatreni igraju sve bolje...

DOMINIK LIVAKOVIĆ 6 – Bio je bez posla. Jedino ako ćemo računati pokušaj Sotirioua, ali i tu je skinuo čisti zicer iako je bilo zaleđe.

JOSIP STANIŠIĆ 6 – Dobar debi mladog desnog beka bavarskog velikana. Imao je pogrešku na početku susreta, koja srećom nije kažnjena golom. Kako je utakmica odmicala i nervoza je bila manja, a njegova igra sve bolja. Iako nije njegov forte, u prvom dijelu češće smo ga viđali na protivničkoj polovici. Prema nazad je bio skoro bez greške, a njegovi ubačaji nisu predstavljali veliku opasnost za Ciprane.

BORNA SOSA 7 – Često viđen na protivničkoj polovici. Sjajno je iskoristio Modrićevu loptu iza leđa ciparske obrane na početku sudačke nadoknade u prvom dijelu i oštrom loptom pokušao proigrati Vlašića, pa u istoj akciji i Kramarića koji je promašio zicer. U drugom dijelu je nastavio još bolje. Ubacio je iz kornera za gol Gvardiolu.

DUJE ĆALETA-CAR 6.5 – Nedostaje mu minuta u klubu, ali to se nije skroz vidjelo danas na terenu. Gdje god je trebao dobro intervenirati to je i napravio.

JOŠKO GVARDIOL 7.5 – Otklonio sve opasnosti koje su Ciprani režirali, ali i njegovi suigrači. Spasio blokom Stanišićevu pogrešku na početku utakmice. Praktički neprelazan i naš najbolji branič na ovoj utakmici. Zabio je prvijenac u dresu reprezentacije što mu je dodatno diglo danas ocjenu.

MARCELO BROZOVIĆ (do 83.) 6.5 – Nije napravio ništa što bi ga danas posebno istaknulo. Standardno ga je bilo po cijelom terenu. No to nije bilo dovoljno za nešto veću ocjenu. U 83. minuti zamijenio ga je još jedan današnji debitant Kristijan Jakić.

LUKA MODRIĆ (do 83.) 7.5 – Game changer. Ima 36 godina i nominaciju za Zlatnu loptu što dovoljno govori o njemu na kojoj je razini i dalje. Njegova proigravanja pred kraj poluvremena donijela su i vodstvo Vatrenih. Vrijedi prvo istaknuti proigravanje Sose loptom u prostor i sjajno serviranje lijevog beka za Kramarića što su Ciprani uspjeli obraniti. No, proigravanje Perišića u posljednjim sekundama sudačke nadoknade Ciprani nisu mogli obraniti. Promašio je jedanaesterac, točnije Michael je pročitao njegovu namjeru i obranio, ali to nije značajnije utjecalo na tijek utakmice. Svakako igrač utakmice danas bez obzira na promašeni penal.

MATEO KOVAČIĆ (do 63.) 6 – Pokušavao je igrati svoju igru kroz sredinu što su Ciprani dobro branili. Bio je bez konkretnog učinka u prvom dijelu, a u 33. minuti je dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti iduću utakmicu sa Slovacima. U drugom dijelu imao je izvrsno proigravanje Kramarića koji je izborio jedanaesterac nakon toga. Izašao je iz igre u 63. minuti kada ga je zamijenio Pašalić.

NIKOLA VLAŠIĆ (do 68.) 6 – Još uvijek nije u pravoj formi. Imao je nekoliko opasnih pokušaja, ali nijedan nije konkretiziran. Najbolju ističemo u 59. minuti kada je proigravanje Perišića poslao u vanjski dio mreže.

IVAN PERIŠIĆ 7.5 – Najopasniji Vatreni od početka susreta. Prijetio je s lijeve strane opasnim udarcima, a 'asistirao' je i Kramariću u 25. minuti za gol koji na kraju poništen zbog zaleđa. Sjajno je iskoristio Modrićevu loptu iza leđa obrane Cipra i zabio za 1:0 u posljednjim sekundama prvog dijela.

ANDREJ KRAMARIĆ (do 68.) 6 – Zabio je gol, koji je poništen zbog Perišićevog zaleđa, pa pred kraj prvog dijela promašio što inače pogađa s lakoćom. Izborio je jedanaesterac u 52. minuti, koji Modrić nije realizirao. U 68. minuti ga je zamijenio Livaja.

MARIO PAŠALIĆ (od 63.) 6.5 – Od ulaska je sudjelovao aktivno u igri. Pokušavao svoj forte ulaska iz drugog plana, a nakon jednog njegovog pokušaja glavom stigao je korner koji prethodio povećanju vodstva.

MARKO LIVAJA (od 68.) 6.5 – Bez konkretnog učinka i utjecaja na igru u većem dijelu vremena provedenog na terenu. No, pred sami kraj iskoristio je asistenciju Brekala i zabio za 3:0.

JOSIP BREKALO (od 68.) 6.5 – Imao je sjajan udarac u 76. minuti koji je zamalo završio u golu, ali je vratar Michael uspio to obraniti. Na kraju je asistirao za konačan rezultat u pobjedi od 3:0 na Cipru.

KRISTIJAN JAKIĆ (od 83.) – Debitirao. Premalo na terenu za ocjenu.

LUKA IVANUŠEC (od 83.) – Premalo na terenu za ocjenu.

ZLATKO DALIĆ 7 – S Cipra se vraća očekivano s tri boda. Zamjeralo mu se što nema ideju kako riješiti problem realizacije, a na to se još od Slovenije na Poljudu polako zaboravlja. Još u prošlom mini ciklusu je donio neke odluke kojima je pokazao da drži uzde ove reprezentacije i da sve ide na bolje. Nije više 'rob' senatora već igraju oni koji su u najboljoj formi u tom trenutku. Isto se očekuje i protiv Slovaka.


Tagovi

VatreniZlatko DalićLuka ModrićAndrej KramarićJoško GvardiolDominik Livaković

Ostale Vijesti