Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

OCJENE – Rijeka: Kako je moguće da Labrović grije klupu? Ampemov masterclass, Obregon nije zaboravio igrati nogomet - Rijeka protutnjila Maksimirom!

Vrijeme Čitanja: 6min | sri. 01.12.21. | 20:31

Dvojac kojeg je Rijeka dovela iz Šibenika za nula kuna večeras je bio maestralan, a velike zasluge za večerašnju pobjedu ima i Goran Tomić.

Nediljko Labrović – 8

Dobre reakcije na dalekometne pokušaje Gojaka i Mišića s početka utakmice, da bi onda fantastično reagirao i na udarac Ivanušeca koji je praktički mogao birati gdje će pucati. Dobro postavljen na udarac glavom Gojaka s kraja prvog poluvremena, a nakon prvog poluvremena samo po sebi se nametalo pitanje zašto ovaj iznimno talentirani vratar iz Sinja grije klupu Martinu Zlomisliću? I u nastavku utakmice Labrović je bio veoma dobar, s tim da je kod pogotka Tolića bio u potpunosti nemoćan. Genijalna obrana u 96.minuti nakon koje je Rijeka zabila treći pogodak i osigurala plasman u polufinale Kupa!

Nino Galović – 7

Otkako ga je Damir Mišković javno prozvao, u Galoviću kao da se rodio svojevrsni inat. Dojam je da je po povratku u HNL malo podcijenio ligu, ali on je netko tko je od ogromnog značaja za obranu Rijeke. Imao je podosta problema s ozljedama na početku ove sezone. Iako je kapetanska vrpca oko ruke Hrvoja Smolčića, Galović je pravi kapetan Rijeke.

Darko Velkovski – 7.5

Imao jednu dobru priliku na otvaranju utakmice, ali kao da ga je iznenadilo što mu je ubačaj sletioravno na glavu pa u konačnici nije ozbiljnije ugrozio Danijela Zagorca. Valja pohvaliti njegov izlazak u napad kad je Rijeka zabila za vodstvo. Kad se Rijeka brani i kad je sustav postavljen s tri središnja braniča, Velkovski će rijetko kad razočarati. Manjak brzine nadoknađuje čitanjem igre, a iako je sklon kiksevima, toga večeras na Maksimiru nije bilo. Jako dobra utakmica reprezentativca Sjeverne Makedonije, najbolji od trojca iz užeg dijela obrambene linije.

Hrvoje Smolčić – 7

Kad vas netko napada gotovo cijelu utakmicu, a vi ste kao stoper praktički nevidljiv na terenu, znači da ste odradili dobar posao. Čistio sve što je mogao, bio dominantan u skoku te će Rijeka na njemu jednoga dana sigurno dobro zaraditi. Ima svoje kvalitete i mane, jednom mu se iza leđa prikrao Komnen Andrić, ali na njegovu radost srpski napadač nije uspio realizirati dobru situaciju u kojoj se našao. Ako treba ‘potući se’ – tu je, ako treba igrati iz posljednje linije – tu je. Pouzdano rješenje u obrambenoj liniji, ne čudi što ga nekoliko klubova iz Serie A drži pod povećalom. Obranio čisti pogodak Mislava Oršića.

Prince Ampem – 8

U fazi obrane bio je praktički dio posljednje linije gdje je imao težak zadatak ukrotiti ponajboljeg igrača 1. HNL, Mislava Oršića. Iako je tražio Drmića, na kraju je pronašao Obregona pa mu se tako piše i asistencija kod prvog pogotka. Fenomenalna reakcija u 57. minuti kad je s gol linije izbio loptu koja je već svladala Labrovića. U 80.minuti je imao priliku riješiti utakmicu, ali je bio malo prebrz na ubačaj Murića. Odigrao sjajnu utakmicu, veliko pojačanje Rijeke koji bi mogao biti ‘krađa’. Gotovo pa nestvarno djeluje da ga je Rijeka uspjela dovesti bez da je za njega plaćena jedna kuna odštete.

Lindon Selahi – 6.5

Iako na Maksimiru veznjaci primarno moraju biti orijentirani na stvaranje duplog bloka, Selahi se nerijetko voli ubaciti prema naprijed čime zada velike probleme domaćoj obrani. Došao je na mala vrata, ali on je netko tko ima potpuno povjerenje Tomića. Rijeka je napravila još jedan dobar posao dovevši ovog povremenog reprezentativca Albanije, a ako ovako nastavi, gotovo pa sigurno se neće predugo zadržati u HNL-u.

Od 90.minute Joao Escoval - /

Premalo igrao za ocjenu.

Domagoj Pavičić – 6.5

Puno je radio, kako u obrani, tako i u napadu. Rijeka je s njim puno dobila ove sezone, igrač koji je najviše prodisao dolaskom Gorana Tomića. Pavičić je igrač koji ima nogomet u malom prstu, školovan igrač finih kretnji koji prostor može osvajati i okomitim trkom i proigravanjem iz dubine. Tek jedna ‘ozbiljnija’ pogreška na utakmici.

Od 78.minute Ivan Lepinjica - /

Premalo igrao za ocjenu

Adam Gnezda Čerin – 6.5

Radilica. Gore, dolje, lijevo, desno - Čerina ima svugdje. Protiv Hajduka je grubo pogriješio, ali to ga očito nije pokolebalo. U Rijeci je na posudbi iz Nurnberga, a Palikuća će svakako pokušati pronaći model po kojem će slovenski veznjak ostati na Rujevici do daljnjeg. Klasični box to box veznjak koji pokriva veliki dio terena koji uvijek na terenu ostavi srce, a baš zbog toga ga svaki trener rado voli imati u svlačionici. Od Matjaža Keka u Slovniji do Gorana Tomića u Rijeci.

Andrija Vukčević – 7

Otkako je došao u Rijeku, pokazao je da mu je faza napada bolja strana. Igrač veoma dobrog ubačaja, nije slučajno kao ‘klinac’ završio u Sevilli. Sjajna asistencija za drugi pogodak, ali i nekoliko dobrih prodora prema naprijed općenito. Imao je dosta posla u obrani, ali po njegovoj stani nije baš previše curilo. Puno posla u drugom dijelu

Jorge Obregon – 6.5

Prvu (polu)priliku na utakmici pretvorio je u pogodak. Vidi se da mu nedostaje samopouzdanja (čitaj: golova), ali Kolumbijac nije zaboravio igrati nogomet. Kažu da bolje igra nego što trenira, a Tomiću neće biti problem stavljati ga u igru čak i ako na treninzima neće biti na sto posto, ako će na utakmicama ovako zabijati. Theophile ga je dobro čuvao tijekom većeg dijela susreta, ali Obregon je zabio kad je trebalo, a to je za napadača jedino bitno. U 56.minuti promašio je veliku priliku s kojom bi gotovo pa sigurno stavio točku na i.

Od 63. minute Haris Vučkić – 6

Izgubio skok s Andrićem kod pogotka Marka Tolića, dok je u napadu bio praktički odsječen budući da se Rijeka praktički cijelo drugo poluvrijeme fokusirala samo na obranu. Snažan I tehnički jako dobro potkovan, ali mu nedostaje natjecateljskog ritma.

Josip Drmić – 7

Nema ga i nema, ali kad treba zabiti, odjednom se stvori. Josip Drmić je majstor, nije nikakvo čudo što je za njega svojevremeno isplaćena odšteta od 10 milijuna eura. Vješto se ušuljao između dva stopera i rutinski pogodio za povećanje vodstva Rijeke. Zbog ozljede je ostao u svlačionici već na poluvremenu, a Rijeka u fazi napada, kao što bi to bio slučaj kod svake druge momčadi iz 1. HNL, nije ista momčad s njim ili bez njega.

Od 46. minute Robert Murić – 7

Njegovo znanje je neupitno, ali dojam je da je prečesto žrtva sistema zbog jednostavne činjenice da je on jako teško iskoristiv osim ako ne igra na poziciji desnog krila. Puno se trošio u fazi obrane, ali u jednoj kontri je napravio veliki posao. Isplati ga se čekati jer je kadar jedim potezom riješiti utakmicu, a to smo vidjeli i ovog vikenda kad je Rijeka svladala Slaven Belupo. Igrač kojeg u Rijeci cijene, igrač koji ima svoje kvalitete, igrač koji je opasan i kad ga naoko nema nigdje. Na kraju strijelac, ali za taj pogodak najviše mora zahvaliti Labroviću koji je 10 sekundi ranije imao ključnu obranu na utakmici.




Goran Tomić – 8

Kad treću utakmicu zaredom tvoja momčad zabije tri pogotka Dinamu, onda očito znaš što radiš. Ovog puta mu se sve posložilo onako kako je htio, Rijeka nije primila gol u početnoj fazi utakmice, da bi onda u razmaku od tri minute dva puta poentirali. Iznenadio je s Obregonom u prvih 11, a ovaj mu za povjerenje uzvratio pogotkom. Žrtvovao najboljeg igrača iz prošle utakmice kako bi kolektiv bio bolji, a to mogu samo oni koji i više nego dobro razumiju materiju trenerskog posla. Sjajno pripremljena utakmica, Šibenčanin je danas u potpunosti nadmudrio Damira Krznara.


Tagovi

HNK RijekaRijekaNediljko LabrovićPrince Ampem ObengDinamo ZagrebHrvatski nogometni kupKup

Ostale Vijesti