REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

OCJENE - Hrvatska: Livaković za 10, gol karijere Brune Petkovića

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 09.12.22. | 19:00

Nitko nije ovako nadmudrio Brazil u defeznivnom smislu. Još jedan veliki rezultat Hrvatske na velikim turnirima pod Dalićevom palicom.

Evo kako smo doživjeli igru Vatrenih. Slažete li se s našim ocjenama?

Dominik LivakovićVratar
Protiv Japana smo mu trebali dati 10, nismo. Sada jesmo. Sa zadovoljstvom i ponosom. Sve je obranio što je mogao. Junak dvoboja. Kod gola Neymara bio je nemoćan. Velik turnir za Livija.
Ocjena
10
Josip JuranovićObrana
Išao je glavom na kopačku. Doslovno. Zaradio je i ovacije navijača. Odigrao je jednu veliku utakmicu u dresu Hrvatske. Veliki respekt.
Ocjena
7.5
Dejan LovrenObrana
Dvije tehničke pogreške u prvom poluvremenu koje Brazil nije kaznio. Kasnije sve sigurniji. Kod gola bespomoćan. Besprijekorno je zapovjedao obranom Hrvatske. S puno sumnji je došao ovdje pa bio jedan od najboljih Vatrenih.
Ocjena
7
Joško GvardiolObrana
Blokirao opasan pokušaj Viniciusa. Točni pasevi, sigurnost i velika želja da povuče prema naprijed bila je vidljiva. Sve je odradio kako treba. Skoro je stigao i spriječiti Neymara kod gola.
Ocjena
7
Borna SosaObrana
Vratio se u momčad nakon viroze. Nije se primijetilo na njemu da je izgubio u energetskom smislu. Više je orijentiran bio na defenzivu što je sasvim logično s obzirom na značaj utakmice.
Ocjena
6.5
Luka ModrićVezni red
Davao je ton igri Hrvatske. Povezivao redove. Dijelio lopte u širinu umarajući suparničke defenzivce. Nedostajale su njegove dubinske lopte ali one ionako ne mogu danas proći. Trošio se u defenzivnim zadacima, ali ponovno kapetanski vodio Vatrene.
Ocjena
7
Marcelo BrozovićVezni red
Žuti karton koji mu nije trebao. Bio je na samom rubu da dobije onaj drugi. Svoje je odradio najbolje što zna. Podređen defenzivi više nego nekoj kreaciji.
Ocjena
7
Mateo KovačićVezni red
Nije iskoristio činjenicu da je suparnik više bio koncentriran na Modrića. No, bio je borben, nekako željan igre na tragu utakmice protiv Kanade. Trkački sjajno raspoložen, odmah iza Brozovića. Bilo ga je po cijelom terenu.
Ocjena
7
Mario PašalićVezni red
U zadnji tren istrčao umjesto predviđenog Vlašića. Radio u svim smjerovima, odnosno ono sto mu je i zadatak i zbog čega je u prvoj postavi. Jak na zemlji i u zraku.
Ocjena
6.5
Andrej KramarićNapad
Radio je pritisak koliko je mogao. Puno je istrčao, šteta zbog prilike kada je Pašalić prenio loptu. Veliki plus za borbenost.
Ocjena
6.5
Ivan PerišićNapad
Naš najopasniji igrač. Imao je dvije poluprilike. Radio je u oba smjera. U nastavku se malo izgubio. Navikli smo na prodornijeg Periju, ali s druge strane je ipak bio Brazil.
Ocjena
7
Bruno PetkovićNapad
Od 72. minute umjesto Kramarića. Izgubio loptu u jednoj od rijetkih prilika kada smo mogli nešto napraviti prema naprijed. Loše ušao u utakmicu. Već su mu spremali karmine, ali onda je zaigrala kombinacija iz Maksimira… Zabio gol karijere!
Ocjena
7.5
Nikola VlašićVezni red
Od 72. minute umjesto Pašalića. Nastavio je gdje je Pašalić stao. Nadopunjavao se s Juranovićem gdje god je mogao. Rutinski otvorio seriju jedanaesteraca…
Ocjena
6
Lovro MajerVezni red
Od 106. minute umjesto Kovačića. Unio je živost u igru Hrvatske. Preuzeo odgovornost kod penala i zabio!
Ocjena
7
Ante BudimirNapad
Od 110. umjesto Sose. Igrao premalo za konkrentu ocjenu
Ocjena
-
Mislav OršićNapad
Od 114. minute umjesto Brozovića. Povukao je kontranapad pa povratnom loptom osjetio klupskog suigrača i vratio Hrvatsku u život!
Ocjena
7.5
Zlatko DalićTrener
Dobro je postavio momčad. Nitko nije ovako nadmudrio Brazil u defeznivnom smislu. Potezima s klupe u drugom produžetku izborio izjednačenje i jedanaesterce. Još jedan veliki rezultat Hrvatske na velikim turnirima pod Dalićevom palicom.
Ocjena
7

Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniZlatko DalićKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti