REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

OCJENE - Hrvatska: Doktor Luka i Petko koji voli De Kuip, maratonac Brozović i lukavi Pašalić, ma svi su dali svoj obol

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.06.23. | 23:30

Činilo se kako je eksperiment protiv Maroka s Perišićem na lijevom beku pročitana priča. No, kako je vrijeme odmicalo a pogotovo igra Ivanušeca dali su izborniku za pravo. Izmjene pravovremene, govor tijela pobjednički. Na klupi i na terenu.

Evo kako smo mi vidjeli izvedbu Vatrenih protiv Nizozemske na kultnom De Kuipu. Slažete li se s našim ocjenama?

Dominik LivakovićVratar
Prva intervencija bila je dobra. Pogodak Malena ne bi spriječila tri Livakovića kada se našao na praznom prostoru. Dosta boksanja ali s velikom sigurnošću. Kod drugog gola nemoćan.
Ocjena
6
Josip JuranovićObrana
Nešto skromnije poluvrijeme u ofenzivnom smislu. Nije imao puno lopti a činilo se kako je pred njim bilo puno prostora. Jedna kriva procjena leta lopte, mogla je skupo stajati Vatrene, no korektno odrađeno na što nas je navikao.
Ocjena
6
Josip ŠutaloObrana
Dobar ulazak u utakmicu kada je otklonio tri opasne situacije. Voli imati loptu u nogama, nekad se zbog toga dovede u probleme ali načelno je uspješan.
Ocjena
6.5
Domagoj VidaObrana
Korektno je odradio utakmicu. Malo nesiguran u skoku, ali zanemarivo. Puno bolji dojam ostavio je u nastavku kada se nosio s fizički dominantnijim Weghorstom.
Ocjena
6
Ivan PerišićNapad
Čuvao je prazan prostor i Livakovića kod gola Malena. Bez potrebe se uvukao vrataru u krilo umjesto da je pokrio igrača. Šteta zbog voleja u 70. minuti kojeg smo već svi vidjeli u mreži. U nastavku nije stajao daleko od igrača, prema naprijed izuzetno potentan.
Ocjena
6
Luka ModrićVezni red
Doktor. U tim godinama i na kraju sezone u kojoj je bilo SP - čovjek je 90. minuta svugdje po terenu. Kod gola mu je protivnički igrač ušetao iza leđa. Iskupio se iznuđenim kaznenim udarcem s kojim se Hrvatska vratila u igru, potom i zabio. Sjajno je držao konce igre Vatrenih i odveo ih u finale.
Ocjena
8.5
Marcelo BrozovićVezni red
Poslovično rastrčan, dobro je kombinirao s Modrićem kada je kroz posjed iznosio loptu. Malo nervozan i često u raspravi sa sudcem. Što zapravo reći za čovjeka kojem je maraton dječja igra?
Ocjena
7
Mateo KovačićVezni red
Rano se opteretio kartonom. Solidno poluvrijeme, ali nedostajalo je okomitosti u njegovoj predstavi. Nije stvarao višak jedan na jedan. Nekako opušteniji u nastavku utakmice. Puno se trošio u drugoj trećini polja, kako u organizaciji tako i u destrukciji.
Ocjena
6.5
Mario PašalićVezni red
Radio je ono što treba i što se očekuje od njega. Ulazio je u sredinu da bi stvorio prostor Juranoviću, ali to se nije koristilo previše. No, onda se lukavo izborio za prostor i spremio loptu u mrežu, u tom trenutku, za veliko finale. Trkački sjajan.
Ocjena
7.5
Andrej KramarićNapad
S takvim lažnjakom se rodiš! Jako malo mu treba da uđe u priliku. Šteta za pokušaj na početku nastavka. No, svi znamo gdje je i na kojoj poziciji Krama najjači. Dobru igru okrunio pogotkom s bijele točke.
Ocjena
7
Luka IvanušecVezni red
Nije bio impresioniran značajem utakmice i ugledom protivnika koliko Perišićem kojeg je možda i previše puta ispoštivao, umjesto da se otvori na svoju desnu nogu. Fin, rastrčan ali bez opasnih lopti i ubačaja po toj lijevoj strani. No, dodavanje za Pašalića bilo je vrhunsko.
Ocjena
7
Nikola VlašićVezni red
Od 79. minute umjesto Ivanušeca. Pomalo je nejasna bila ta zamjena za Ivanušeca. Vjerojatno da pojača trku i dobije na svježini. Jer i Vlašićev forte je ulaz s lijeva i otvaranje na desnu nogu.
Ocjena
6.5
Josip StanišićObrana
Od 79. minute umjesto Juranovića. Teško ga je proći, odlično čita igru i postavlja se upravo onako kako treba. A zna i prema naprijed otrčati jer je tehnički izuzetno potkovan.
Ocjena
6.5
Lovro MajerVezni red
Od 85. minute umjesto Kovačića. Uvijek na visini. Tehnički moćan, brzo razmišlja i jedni peh je što se za mjesto bori s Lukom Modrićem…
Ocjena
6.5
Martin ErlićObrana
Od 90. minute umjesto Kramarića. Ušao je da pojača defenzivu pa nanizao tri loše reakcije. Kako je vrijeme odmicalo, bio je sve sigurniji u posljednjoj liniji.
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Od 91. umjesto Šutala. Junak utakmice. Ušao je u produžetku utakmice i zauzeo svoje mjesto u napadu na stadionu gdje je zabio Feyenoordu u dresu Dinama. I onda i sada je napravio sve što se od njega očekivalo! I ušao u legendu. Nikada nije zabio gol s takve udaljenosti pa izborio penal i na kraju zaključio priču. Čovjek za velike utakmice. Naklon!
Ocjena
10
Borna BarišićObrana
Od 119. umjesto Modrića. Igrao premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Činilo se kako je eksperiment protiv Maroka s Perišićem na lijevom beku pročitana priča. No, kako je vrijeme odmicalo a pogotovo igra Ivanušeca dali su izborniku za pravo. Izmjene pravovremene, govor tijela pobjednički. Na klupi i na terenu.
Ocjena
7

Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniFinal Four Lige nacija 2023Liga nacijaZlatko DalićAndrej KramarićLuka IvanušecMario PašalićBruno PetkovićLuka Modrić

Ostale Vijesti