Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Očekujemo ljepoticu kola: Tomić ima recept za Goricu, ali domaćin je itekako znao ‘zapapriti’ Rijeci (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.09.21. | 08:01

U posljednja tri međusobna ogleda Riječani su upisali tri pobjede, ali i dalje se pamti posljednji sraz u Turopolju u kojem su gosti imali prednost od četiri pogotka i onda na kraju utakmice umalo sve prosuli.

Utakmice Gorice i Rijeke nerijetko su bile takve da ih se znalo nazivati ‘pravom reklamom za hrvatski nogomet’. Pogotke nismo vidjeli svega u dva navarata, ali ni tad nismo ‘zaspali’ na poluvremenu već do su se nokti grizli do posljednjeg sučevog zvižduka. Današnji domaćin netko je koga su nazivali ‘crnom mačkom’ kluba s Kvarnera, a razlog tom nadimku je taj jer su u čak šest utakmica zaredom slavili protiv Rijeke. No, dolaskom Gorana Tomića na klupu, sve se okrenulo u korist Riječana. Naime, otkako je Šibenčanin preuzeo ulogu glavnog trenera od Simona Rožmana, Rijeka se s Goricom sastala tri puta te upisala jednako toliko pobjeda.

Posljednji ogled ove dvije momčadi dogodio se u 1. kolu ove sezone. Utakmica je završila rezultatom 2:0, a golove su zabijali Murić i Lepinjica. Bila je to relativno izjednačena utakmica u kojoj je je glavnu riječ imao strijelac prvog i asistent drugog pogotka, Robert Murić, s tim da je utakmica mogla otići u sasvim drugom smjeru da su gosti iskoristili neke od svojih prilika kojih nije nedostajalo.

(2.95) Gorica (3.35) Rijeka (2.40)

Nakon što su jučer pobjede upisali Dinamo i Osijek, Rijeka u ovaj ogled ulazi kao treća momčad 1. HNL. Petoplasirana Gorica je, uz utakmicu više, zasad skupila 13 bodova, a to je četiri manje od Rijeke koja bi pobjedom ponovno privremeno preuzela vrh prvenstvenog poretka. Motiva im sigurno ne nedostaje, ali Turopolje je teren na kojem u prošlosti nisu najbolje prolazili.

Otkako se Gorica ušla u 1. HNL, Rijeka je šest puta gostovala u Turopolju. Trenuti omjer je tri pobjede domaćina, dva remija bez pogodaka i jedna pobjeda Riječana. Ona se dogodila prošle sezone u najboljoj utakmici ova dvije momčadi u kojoj smo vidjeli čak sedam pogodaka i u kojoj je malo nedostajalo da vidimo jedan od najvećijh povrataka u povijesti HNL-a. Naime, nakon nešto više od sat vremena igre, rezultat na semaforu bio je 0:4. No, onda je uslijedila drama. Prvo je bivši junior Rijeke, Josip Mitrović, zabio za 1:4, da bi onda u dvije minute preko Mudirnskog (83’) i autogola Galovića (85’) Gorica u potpunosti zakomplicirala utakmicu. Iako su do kraja utakmice imali još dvije dobre prilike, mreže se više nisu tresle pa je tako Rijeka slavila u jako zanimljivom ogledu kojeg očekujemo i danas.

(2.95) Gorica (3.35) Rijeka (2.40)

Brzonogi Ganci na krilima i prvi topnik lige u vrhu napada temelj su na kojem gosti grade svoj optimizam. S druge strane, neumoljivi Kristijan Lovrić, kojeg je Ivica Ivušić u prošlom kolu ‘zakinuo’ za pogodak sezone, i uvijek opasni Hrvoje Babec, dvojac su koji je u stanju itekako namučiti Riječane.

Glavni sudac današnje utakmice bit će Mario Zebec, a on će prvi put puhnuti u zviždaljku u 17 sati.

Što se tiče izostanaka, Goran Tomić danas neće moći računati na usluge ozlijeđenih Labrovića i Galovića. S druge strane, Krunoslavu Renduliću nedostaju suspendirani Kalik, Krizmanić i Jovičić, kao i ozlijeđeni Steenvoorden, Muhammed i Suk.

Iako oba trenera ponekad znaju postaviti svoju momčad u formaciju 3-4-3, danas očekujemo da će i jedni i drugi zaigrati s četvoricom u zadnjoj liniji.

OČEKIVANI SASTAVI

GORICA

RIJEKA



Tagovi

HNK RijekaRijekaHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti