Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Luda utakmica u Gorici: Rijeka rasturala domaćine pa na kraju spašavala živu glavu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 21:53

Trećom uzastopnom pobjedom u prvenstvu Rijeka se vratila u život i već je na šest bodova iza današnjeg protivnika

Punih devet utakmica, odnosno gotovo pune tri godine Riječani nisu znali za pobjedu nad Goricom, ali su joj večeras vratili s kamatama. Mogli su je i osramotiti, jer su do 15 minuta prije kraja vodili 4:0, a na kraju su spašavali živu glavu. Gledali smo ludu utakmicu sa čak sedam golova i derbi je opravdao taj status u punom smislu te riječi.

U kojem smjeru će se utakmica razvijati mogli smo vidjeti od samog početka. Tek što se krenulo, Rijeka je preuzela inicijativu i već u osmoj minuti najavila golijadu. Andrijašević je odličnom loptom izbacio Murića samog prema vrataru Gorice, no 25-godišnjak se nije proslavio. Prošao je Banića, ali nije pogodio mrežu s prave strane. Pomalo nevjerojatana promašaj Murića.

No, taj promašaj kao da ga je dodatno motivirao, jer se Murić kasnije prometnuo u najboljeg igrača utakmice. Samo tri minute kasnije uzvratio je asistenciju Andrijašević, no Franko je bio priseban i zabio za vodstvo gostiju.

Lijepu akciju i lijepi pogodak pogledajte OVDJE.

Dvije minute kasnije Riječani su već imali 2:0. Tomečak je osvojio jednu loptu na sredini terena, proslijedio je prema Muriću, a ovaj sjajnim ubačajem u glavu pogađa Drmića, koji se samo naklonio.

Drugi gostujući pogodak pogledajte OVDJE.

Do kraja poluvremena gosti su rutinirano držali prednost, a onda je u petoj minuti nastavka i podebljali. Ponovno je u prvom planu bio Murić, no ovaj puta kao strijelac, a ne asistent. Odigrao ga je Menalo, a lopta se nakon Murićeva udarca odbila od Jovičića i prevarila vratara Banića.

Sretni pogodak Murića pogledajte OVDJE.

Već tad bilo je jasno da će Rijeka uzeti sva tri boda i stati na kraj neugodnoj tradiciji protiv Gorice, no Tomić je i dalje od svoje momčadi zahtjevao punu koncentraciju. I to se Rijeci isplatilo u 65. minuti kada je Čerin zabio i četvrti pogodak. Kombinirali su Menalo i Drmić, a Slovenac opalio s 20-ak metara i lijepo pogodio.

Još jedan pogodak Rijeke pogledajte OVDJE.

Nogometaši Gorice u nevjerici su promatrali što im se događa, nikako nisu mogli uspostatviti svoju igru, a i Oreščanin je brojnim izmjenama pokušavao prodrmati igrače. To mu je uspjelo u 74. minuti, kada je Mitrović zabio počasni pogodak za domaćine. U igru je ušao samo tri minute ranije.

Prvi pogodak Gorice pogledajte OVDJE.

Gorica se, unatoč velikom minusu, nije predavala i uskoro se s dva nova gola vratila u život. Prvo je zabio Mudrinski nakon asistencije Lovrića u 83. minuti, a tri minute kasnije Lovrić je oštro ubacio, a Galović loptu zakucao u svoju mrežu.

Pogodak Mudrinskog pogledajte OVDJE, a autogol Galovića OVDJE.

Do kraja utakmice Gorica je napala svim silama, no nije uspjela zabiti. Drugi joj je ovo uzastopni poraz, no i dalje ovisi samo o sebi i toga je Oreščanin svjestan uoči posljednjih devet kola.

S druge strane, trećom uzastopnom pobjedom u prvenstvu Rijeka se vratila u život i već je na šest bodova iza današnjeg protivnika. Prvi plodovi Tomićeva rada itekako se vide i ako Riječani ovako nastave, gledat ćemo žestoku bitku upravo za to treće mjesto. Tim više što i Hajduk igra sve bolje.



Tagovi

HNK RijekaHNK GoricaPrva HNLGoran TomićSiniša OreščaninRobert Murić

Ostale Vijesti