Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Murić napravio razliku, Labrović zaključao vrata: Rijeka u odličnoj utakmici ukrotila raspucanu Goricu

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 17.07.21. | 22:35

Sjajan nogomet na Rujevici.

Nakon što smo u ranijem terminu gledali sjajnu utakmicu između Lokomotive i Hajduka na kojoj je palo četiri pogotka (2:2), u kasnijem smo na Rujevici gledali utakmicu s manje pogodaka, ali možda još i zanimljiviji dvoboj između raspoložene Rijeke i Gorice.

Domaćini su na kraju slavili 2:0 (Murić 19'-11m, Lepinjica 54'), no gosti su zaslužili barem jedan pogodak. Nediljko Labrović je u svojem debiju u bijelom dresu bio impresivan, skinuo je nekoliko mrtvaca te se Rijeka zahvaljujući njemu te strijelcu i asistentu Muriću pridružila Osijeku i Slaven Belupu na vrhu prvenstvene ljestvice nakon nepotpunog prvog kola nove sezone 1.HNL (posljednja utakmica igra se sutra, između Istre i Hrvatskog dragovoljca na Aldo Drosini).

Iako je cijela utakmica bila odlična, u prvoj polovici prvog dijela na Rujevici smo gledali fantastičan nogomet. Momčadi su u dvoboj ušle motivirano i sijevalo je sa svih strana. Prva je zaprijetila Gorica, centaršut s desne strane Ndiaye je zahvatio glavom, no lopta je otišla kraj Labrovićevog gola.

Idući napad, prijeti Rijeka. Murić je probio desnu stranu, poslao oštru loptu na prvu stativu, no Drmić nije uspio pogoditi mrežu. Još smo u prvih 10 minuta utakmice, ponovno Gorica ima dobru šansu. Mitrović je dobio loptu u kaznenom prostoru domaćina, pronašao Šrolera koji nije precizan i loptu šalje kraj gola Rijeke.

U 18. minuti domaćini su dobili penal. Murić je dodao za Mudražiju koji okretom izbacuje Mora, branič iz Gane naslonio je ruke na Rijekinog veznjaka, bilo je i blagog guranja, a to je Mudražija iskoristio i padom izborio penal. Ivan Vuković je pričekao viječanje iz VAR sobe, ali na kraju nije promijenio svoju odluku.

Murić se dugo koncentrirao, poslao Banića u jednu, a loptu u drugu stranu za 1:0 vodstvo Rijeke.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima. Svega minutu kasnije Lovrić je imao priliku iz slobodnog udarca, odlično je opalio, a Labrović je još bolje obranio.

Ipak, nakon furiozne 22 minute, drugi dio prvog dijela prošao je ipak s manje uzbuđenja, iako se i dalje igralo otvoreno s nekoliko poluprilika na obje strane koje su mogle rezultirati golom u mreži suparničkog vratara.

Pred kraj prvog dijela Rijeka je imala još dvije dobre prilike, probali su Murić s desne i Ampem s lijeve strane, no oba puta lopta je odsjela u bloku Gorice.

U prvom dijelu gledali smo dvoboj dvije raspoložene i izjednačene ekipe u kojoj je Rijeka iskoristila svoju prigodu iz jedanaesterca i došla do vodstva.

Treneri na odmoru nisu mijenjali, a Taurusi su u nastavak ušli kao da je boja Labrovićevog dresa bila crvena, a ne žuta.

Prvo Kristijan Lovrić nakon solo-prodora puca tik uz vratnicu, onda je Mitrović snažno opalio, no Labrović je siguran, da bi novi golman Riječana minutu kasnije sjajnom paradom ponovno sačuvao svoja vrata.

I kada se činilo da gol Gorice visi u zraku, Rijeka je zabila za 2:0. U 54. Murić je izveo korner, Lepinjica je bio najviši u skoku i glavom zabio za 2:0.

Drugi pogodak domaćina malo je umirio Goričane, koji su i dalje pritiskali, ali nisu više bili onako goropadni kao u prvih 10 minuta nastavka. Na iduću šansu čekali su 15 minuta, Lovrić se ponovno našao u dobroj prigodni, no Labrović ponovno reagira sjajno.

U 79. minuti nova šansa za Goricu! Lovrić je ubacio s lijeve strane, lopta se odbila do Juniora Ngoualija čiji udarac završava u bloku. Minutu kasnije igru je zbog ozljede morao napustiti uz Labrovića najbolji igrač utakmice Murić, a ušao je mladi Vuk.

U samoj završnici dvoboja Labrović je upisao još jednu sjajnu obranu, a Rijeka je zamalo došla i do 3:0. Gorica se potpuno otvorila i ostavila dosta prostora u obrani, što su brza Rijekina krila zamalo iskoristila, no prvo Vuk, a onda i Obregon nisu uspjeli zabiti i treći za Riječane.

Rijeka je na kraju imala 10 udaraca na suparnički gol, od čega pet u okvir Banića, a Gorica 16 od čega je Labrović upisao šest obrana.

Pred Rijekom je dvoboj na Malti protiv Gire u pretkolu Konferencijske lige, a u idućem prvenstvenom kolu (25. srpnja) dočekuje Istru. Gorica, pak, u prvoj domaćoj utakmici sezone dočekuje Šibenik.

1. kolo 1.HNL, 17. srpnja 2021.:

Lokomotiva - Hajduk 2:2 (Soldo 42', Dabro 47'/ Mlakar 29', 55')

Rijeka – Gorica (Murić 19'-11m, Lepinjica 54')

 


 

 


Tagovi

HNK RijekaRijekaHNK GoricaRobert MurićNediljko Labrović

Ostale Vijesti