Screenshot
Screenshot

Novi šok u Maksimiru: Igrač Metza zapeo na liječničkom, šanse za transfer minimalne! Ozlijedio se i drugi izbor, prva opcija je bivši Hajdukov igrač!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.02.24. | 15:01

Igrač je bio na liječničkom, a onda su krenuli problemi. Dinamo je pokušavao promijeniti uvjete transfera, ali Metz nije pristao

Dinamo bi je vrlo blizu da ostanje bez još jednog igrača, sigurnog pojačanja! Naime, Koffi Kouao stigao je u Zagreb, proveo dva dana na liječničkom pregledu i kad se činilo da će potpisati ugovor s Modrima, nastali su problemi. Koji do ovog trenutka, do petka u 15 sati nisu riješeni, a teško da će i biti. Iako uvijek ima prostora za novi preokret.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Dakle, desni bek iz Obale Bjelokosti već je prije nekoliko dana pristao doći u Dinamo, dogovorili su se i klubovi, Modri su trebali platiti odštetu od oko milijun i pol eura. No, Kouao je pao na liječničkom! Prema neslužbenim informacijama u pitanju je koljeno, on ima isti problem kao što je imao i Ukrajinac Mihajličenko. Dinamo je potom kontaktirao Metz, krenuli su pregovori o novim uvjetima transfera, Dinamo je, kao i u slučaju Ukrajinca, htio smanjiti odštetu, igračevu plaću i rok trajanja ugovora (trebao je potpisati na tri i pol godine). Međutim, dok je Anderlecht, kad je bio u pitanju Mihajličenko pristao na sve Dinamove zahtjeve, Metz je ostao tvrd i nije popustio. Poudlili su Modri tri različite opcije, sve su ih Francuzi odbili, ostala je još jedna mogućnost, iako su šanse za njegov dolazak sad minimalne. U francuskom klubu svjesni su da je Dinamo u pravu, da je Kouaov problem velik i da bi u budućnosti, možda i skoroj, mogao i dulje izbivati s terena. Dinamovi liječnički pregledi su temeljiti, teško je preveslati Modre u tom smislu i Francuzi su, kad su vidjeli da neće uspjeti, poručili da će pokušati na drugoj adresi.

Naravno, u prijelaznom roku je uvijek sve moguće pa je i sad moguće da se nešto okrene, da Metz shvati da nema drugu opciju osim Dinama, međutim, u ovom je trenutku transfer bliže propadanja nego realizaciji. Inače, druga je opcija bio Igor Silva, desni bek Lorienta, nekad igrač Osijeka. No, niti s njim nije bilo sreće. Dok se još nije znalo što će biti s Kouaom, kontaktirali su i njega iz Maksimira, dogovarali posudbu i bili blizu dogovora. Ali, drugi se dan Igor Silva ozlijedio na - treningu! I čeka ga dulja stanka pa je i on ispao iz konkurencije. Dinamo je već krenuo u akciju dovođenja drugog desnog beka i tu sad najbolje figurira ime Frana Tudora, bivšeg igrača i kapetana Hajduka. On igra u poljskom Rakowu, vrijednost mu je po TM-u tri milijuna eura, no, naravno da u Maksimiru vjeruju da bi mogli dobiti za manju odštetu. Iako, kako doznajemo, nisu svi u Maksimiru jedinstveni oko Tudora i njegovih kvaliteta. Međutim, igrač koji je stasao u Dinamovoj školi, u pregovorima je s Dinamom i moguće je da dođe u Maksimir.

Inače, on nije prvi igrač koji je pao na liječničkom, generalno, Dinamo s pojačanjima nema baš sreće. Osim Mihajličenka ljetos je na pregledu 'pao' i Alžirac Titraoui, ozlijeđen je došao i Lukas Kačavenda, a manjih je problema imao i Japanac Takuya Ogiwara, koji još čeka debi u Dinamovom dresu. Luka Stojković, pak, došao je sasvim zdrav, ali se ubrzo teško ozlijedio i sad se oporavlja od operacije križnog ligamenta!



Tagovi

Koffi KouaoGNK DinamoMetz

Ostale Vijesti