Novi problemi za Čačića: Ozlijeđen i Lešković

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.06.17. | 09:06

Nastavljaju se muke za izbornika Antu Čačića uoči sutrašnje kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda.

Nakon što je za dvoboj protiv Islanda u Reykjaviku prvotno otpao Ivan Rakitić pa naknadno i vratar Danijel Subašić zbog problema s Ahilovom tetivom, listi ozlijeđenih se priključio i Marko Lešković, koji je dobio udarac u kvadriceps.

U svakoj nam je utakmici netko nedostajao i uvijek smo našli rješenje unutar kadra, stoga ne treba apostrofirati ozljede. Ozlijeđenima želimo brz oporavak, ali imamo dovoljno igrača za odgovor na sve zadatke. U utakmicu ćemo ući u dobrom raspoloženju“, rekao je izbornik Ante Čačić, prenose službene stranice HNS-a.

Početni sastav još nije složio.

Oko sastava imam još neka razmišljanja. O početnoj jedanaestorici odlučit ću nakon preostalih treninga“.

Hrvatska je vodeća reprezentacija u skupini I, Island je drugi sa tri boda manje.

Nema lakog protivnika, ne može se nikoga lako dobiti. Ovo je najteža skupina kvalifikacija, a Hrvatska nikada nije imala teži put na Svjetsko prvenstvo. Međutim, Hrvatska nema pravo na uzmak i mora u svakoj utakmici tražiti bodove kako bismo ispunili svoju želju i završili prvi u skupini. Island je bio dojmljiv na EP-u, izbacio je Englesku, u našoj su skupini izgubili samo od nas te ima kontinuitet dobrih igara“, naglasio je Čačić.

Ipak, Hrvatska bi sutra trebala opravdati ulogu favorita, bez obzira što je kraj sezone i mnogi su igrači već premoreni od naporne sezone.

Imamo sve što treba za dobru utakmicu protiv motiviranih domaćina i optimist sam. Temperatura će biti oko deset stupnjeva i moći ćemo se prilagoditi. Nadam se samo da neće biti kiše. Sezona je bila naporna za mnoge naše igrače, no mnogi su također došli kao osvajači raznih trofeja i to nam može biti samo dodatni plus. Siguran sam da žele okruniti sezonu dobrom utakmicom na Islandu“, zaključio je Čačić.

Utakmica šestog kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Islanda i Hrvatske u Reykjaviku igra se sutra s početkom u 20:45. Hrvatska je blagi favorit, a koji je tečaj na pobjedu naše reprezentacije, možete provjeriti OVDJE.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvoHrvatska nogometna reprezentacijaMarko LeškovićAnte Čačić

Ostale Vijesti