EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza
EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza

'Novi Bellingham' odabrao Hrvatsku, u Austriji pobjesnili: "On je zagrebački mangup, kombinacija Prosinečkog i Bobana"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 08:41

Najveći talent u svjetski priznatoj školi nogometa Red Bull Salzbuga je dosad igrao pod austrijskom zastavom, ali to od nove 2024. više neće biti slučaj

Iako će ova vijest mnogima proći 'ispod radara', odnosno na nju neće previše obraćati pažnju, jednog dana bi se mnogi nogometni fanatici mogli vraćati na današnji datum kako bi 'proslavili' dan kad je najveći talent u nogometnoj školi Red Bull Salzbuga, Oliver Lukić, odlučio kako će ubuduće nastupati pod hrvatskom zastavom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj sjajni veznjak, koji je nedavno proslavio 17. rođendan i koji ima važeći ugovor s austrijskim velikanom još dvije i pol godine, donio je odluku da će prihvatiti poziv hrvatskog U19 izbornika Siniše Orešćanina koji je Oliveru uputio poziv za nadolazeću akciju. Oliver je dosad igrao za U16, U17 i U18 reprezentaciju Austrije, ali sada će ipak prijeći na crveno-bijele kvadratiće, u HNS je stiglo odobrenje FIFA-e.

Podsjetimo, ovog siječnja su veliki interes za Lukićem pokazali BVB, Juventus, Manchester United i Atalanta, ali u klubu praktički nisu htjeli ni pričati o potencijalnom transferu. Brojni strani mediji Olivera već sada nazivaju 'novim Judeom Bellinghamom', što jasno govori kakva su očekivanja od njega.

„Oliver je sretan, jedva čeka prvi nastup. Čim je vijest objavljena u Austriji, mediji su ga počeli napadati, prozivaju ga da se iseli iz Salzburga, ali on je hladan kao špricer. Austrijski savez mu je sve dao, a skauti koji rade za HNS, moram reći, nisu ga prepoznali. Za mene je on najbolji igrač kojega sam u posljednjih 20 godina vidio u Austriji. Bolji je od Sučića, ali mora se dokazati i to potvrditi. Ima nešto što dugo nisam vidio. On je kao zagrebački mangup s asfalta. Kombinacija Prosinečkog i Bobana. Od Zvone ima kuražnost i bezobraštinu, od Robija mekoću. I Zvone se brine o malome… Obožava Hrvatsku, a veliki je dinamovac“, rekao je za Sportske novosti Nikica Pavlek, nekadašnji HNL igrač koji je veći dio karijere proveo u Austriji gdje danas ima svoju školu.

Hrvatsku U19 reprezentaciju očekuju prijateljski ogledi protiv Saudijske Arabije i Grčke, a Oliver bi debi u najdražem dresu mogao ostvariti već 13. veljače. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Oliver LukićAustrijahrvatska U19 nogometna reprezentacijaSiniša OreščaninRed Bull SalzburgRobert ProsinečkiZvonimir Boban

Ostale Vijesti