EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza
EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza

Talentiranog Hrvata ne zovu bez razloga 'novi Jude Bellingham' – BVB je ozbiljno zagrizao, ali u igri su Juve, United i Atalanta

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.01.24. | 14:15

O njemu će se još puno pričati i pisati...

Zapamtite ime Oliver Lukić. Ovaj talentirani 17-godišnjak već je sada na meti ponajvećih svjetskih klubova, a iako još uvijek nije upisao nijedan nastup za prvu momčad Red Bull Salzburga, njegove sjajne izvedbe u dresu Lieferinga dovele su ga do toga strani mediji o njemu pišu kao – novom Judeu Bellinghamu!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nego, tko je zapravo taj mladić za kojim su poludjeli u Dormundu? Za početak, riječ je o središnjem veznjaku koji je 2022. preselio u Red Bull Salzburg iz Austrije Beč čiji je član bio od svoje šeste godine. Iako je igrao za U16, U17 i U18 reprezentaciju Austrije, Oliver Lukić je Hrvat te je pravo čudo da ga iz HNS-a još uvijek nisu uspjeli uvjeriti da počne igrati za 'svoju' zemlju. Osim toga, riječ je o velikom navijaču Dinama, koji ga je umalo i potpisao, a svoju privrženost Plavima pokazao je i 2021. na utakmici Rapida i Dinama kad je ogled na Alianz Stadionu u Beču odgledao kao navijač na tribina u – dresu Dinama! Doduše, jasno je bilo da neće navijati za Rapid budući da je tada još uvijek bio igrač Austrije Beč, ali isto tako Oliver nije mogao propustiti priliku da pokaže koji je klub pod njegovom kožom.

A kad smo već kod propuštenih prilika, onda treba reći kako se ovaj mladić na neki način nudio Plavima, ali njegov potencijal u klubu ipak nisu prepoznali. Lukić je tako ostao u Austriji Beč, da bi onda preselio u Red Bull Salzburg. Angažman Lukića sada? Teško, gotovo pa nemoguće. Pogotovo kad znamo koji ga sve klubovi gledaju i s kojim igračem ga strani mediji uspoređuju.

Jude Bellingham ovog je ljeta preselio iz BVB-a u Real Madrid, a Nijemci već sada intenzivno tragaju za igračem sa sličnim karakteristikama koji bi s vremenom mogao doseći razinu Engleza kojeg danas mnogi smatraju ponajboljim igračem na svijetu. Skauti BVB-a bacili su oko i na Lukića te se – oduševili! Iako novog Judea Bellighama nije lako pronaći, u Dortmundu vjeruju da je Lukić 'taj'.

Zanimljivo, portali koji u svojem fokusu imaju BVB ističu kako Lukić nije jedini Hrvat koji bi ove zime mogao preseliti u njihove redove. Naime, pod povećalom je i Dino Klapija iz Kustošije, s tim da njega, baš poput Lukića, također prate neki drugi europski klubovi. Uz spomenuti dvojac BVB je zainteresiran i za mladim njemačkim nogometašem Lucom Kerberom (21) koji trenutno nastupa za trećeligaša Saarbrücken.

No, vratimo se mi Lukiću. Njegov ugovor je na snazi do ljeta 2026., što u prijevodu znači da bi BVB za njega morao platiti popriličnu odštetu ako bi ga već ove zime pokušali angažirati. TM ga trenutno cijeni na 300 tisuća eura, ali sasvim je jasno da taj iznos neće biti dovoljan Red Bull Salzburgu da upale 'zeleno svjetlo' kako bi BVB krenuo u pregovore s igračem.

Uz BVB, veliki interes za Lukićem pokazali su Manchester United, Atalanta i Juventus, s tim da Dortmund u ovom trenutku ipak djeluje kako puno izglednija destinacija za 17-godišnjeg veznjaka koji je ove sezone za Liefering odigrao sedam utakmica, a za Red Bullovu mladu momčad u UEFA Youth ligi njih još tri.

U svakom slučaju, ono što smo istaknuli na početku, ponovit ćemo još jednom – zapamtite ime Oliver Lukić. Danas igra za Red Bull Salzburg te Austriju U18, ali ne bi bilo nikakvo iznenađenje da uskoro te dresove zamijeni onima Borussije Dortmund te Hrvatske. Za početak one U19 i U21, a dalje, tko zna… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Oliver LukićRed Bull SalzburgBorussia DortmundZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2024.Liefering

Ostale Vijesti