REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Nova šansa: Oršić ulazi u zapisnik za utakmicu protiv Manchester Cityja?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 10:21

Hrvatski reprezentativac trebao bi konkurirati za sutrašnju utakmicu.

Southampton će u 30. kolu Premier lige dočekati Manchester City, a ta utakmica mogla bi biti nova prilika da Mislav Oršić konačno upiše pokoju minutu na terenu.

Naime, iako još nije objavljen popis igrača na koje trener Svetaca Ruben Selles računa na dvoboj protiv Manchester Cityja, Oršić bi trebao svoje mjesto pronaći barem na klupi za rezervne igrače. Razlog je isti kao i prošlog vikenda.

Che Adams, ponajbolji ovosezonski igrač Southamptona, još uvijek vuče ozljedu lista koju je zaradio tijekom reprezentativne pauze. Ovaj 26-godišnji Škot ozlijedio se u pobjedi protiv Cipra, zbog čega je propustio ogled protiv Španjolske, a potom i prvenstveno gostovanje kod West Hama. Trener Ruben Selles potvrdio je kako neće konkurirati za utakmicu protiv Građana, kao ni Mohammed Salisu.

„Nažalost, Salisu i Adams neće se oporaviti na vrijeme kako bi konkurirali za utakmicu protiv Manchester Cityja. Još uvijek nam se nisu priključili na treninzima“, rekao je Selles i dodao kako je nastup Armela Belle-Kotchapa još uvijek pod upitnikom, dok bekovi Juan Larios i Tino Livramento također neće nastupiti.

Kako to obično biva, dok jednome ne smrkne, drugome ne svane. Tako je u prošlom kolu u zapisnik za gostovanje kod West Hama umjesto Adamsa ušao Mislav Oršić, dok je Duje Ćaleta-Car zamijenio Bellu-Kotchapa u početnoj postavi te je tvorio stoperski tandem zajedno s Janom Bednarekom. Ukoliko se Bella-Kotchap ne oporavi do sutrašnjeg dvoboja, za očekivati je da srebrni Vatreni upiše drugi premijerligaški start u nizu.

Što se Oršića tiče, nakon što je početkom siječnja za nešto manje od šest milijuna eura Maksimir zamijenio za Saint Mary's, samo je jednom nastupio u Premier ligi, ali je u šest minuta protiv Aston Ville ostao bez učinka. Pored toga, upisao je po dva nastupa u FA Cupu i Liga kupu, a posljednji službeni nastup imao je 1. ožujka. (I.M.)




Tagovi

SouthamptonMislav OršićPremier ligaDuje Ćaleta-Car

Ostale Vijesti