MNK Olmissum
MNK Olmissum

Nova futsal-bomba: Trofejni hrvatski trener preuzeo ambicioznog drugoligaša Rijeku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 19:09

Rijeka se brzo prometnula u glavnog kandidata za plasman u 1.HMNL.

S obzirom na to da ne smijemo, a i ne želimo biti prosti napisat ćemo - kao da nas netko zafrkava. Nedugo nakon što smo objavili pregled futsal-transfera (i jednog neočekivanog umirovljenja) u posljednjih 48 sati stigla je još jedan futsal-bomba! Na klupu hrvatskog drugoligaša Rijeke stigao je Duje Maretić, 31-godišnji splitski trener koji je s Olmissumom 2019. osvojio 2.HMNL, a u iduće dvije sezone i 1.HMNL. Posebno uspješan bio je u drugoj sezoni na kormilu Omiškog kluba kada je Olmissum osvojio trostruku krunu i bio vrlo blizu plasmana na završni turnir Lige prvaka. Maretić je poveo Omišane i u nedavno-završenoj sezoni, no, napustio je klub sporazumnim raskidom ugovora u trenutku dok je Olmissum bio druga momčad na ljestvici.

Maretić će uz funkciju trenera Rijeke obnašati i ulogu izbornika hrvatske U19 reprezentacije s kojom od 3. do 10. rujna u Poreču igra U19 Euro, a donedavno je bio i pomoćnik Marinku Mavroviću u A selekciji Hrvatske.

Maretić je ponajveće pojačanje ambicioznog drugoligaša Rijeke kojem će pomoćnik u idućoj sezoni biti dosadašnji prvi trener i suosnivač kluba Romano Pejnović.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je iznimno aktivna na futsal-tržištu ovog ljeta. Riječani su prvo objavili da je njihov 'kapitalac' Alen Fetić, koji je u prošloj sezoni zabio 35 golova i zabilježio 29 asistencija u 23 utakmice, produžio ugovor na godinu dana, zatim su doveli iskusnog prvoligaškog igrača Roberta Grbića, a onda je objavljen i dolazak Miloša Radujkovića koji je prošle sezone igrao finale Kupa i prvenstva sa Salines Tuzlom, a s juniorskom momčadi svojeg bivšeg kluba osvojio je i prvenstvo BiH.

Cijela ta transfer-priča zaokružena je dovođenjem trofejnog hrvatskog trenera, a s obzirom na ambiciju drugoligaša s Kvarnera do kraja prijelaznog roka možemo očekivati dodatna pojačanja.

U svakom slučaju, Rijeka je prvi favorit za osvajanje 2.HMNL Zapad, a, čini se, i za plasman u 1.HMNL. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Duje MaretićHMNK RijekaMNK OlmissumOlmissumprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti