Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Ništa od Rijeke, veliki Dinamov talent godinu dana na posudbi u Velikoj Gorici

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.07.21. | 07:54

Na Maksimiru u njemu vide nasljednika Olma i Majera.

Niko Janković smatra se jednim od najperspektivnijih izdanaka moćne Dinamove škole nogometa. Iako je po vokaciji klasična 'desetka', može igrati i na krilnim pozicijama, po potrebi i povučenije u veznom redu. Smatra ga se novim 'projektom' kluba i nasljednikom Lovre Majera, prije njega Danija Olma...

Još kao 12 godišnjak iz Dinama je prešao u Stuttgart, kao kadet se vratio u Zagreb, prošao Dinamovu juniorsku momčad i juniorsku Ligu prvaka, a prve seniorske minute zabilježio je u 2.HNL igrajući za Dinamo II. Za prvu momčad Dinama debitirao je u 4:0 pobjedi nad Varaždinom, u posljednjoj utakmici u 2020. Početkom godine kratko je bio na posudbi u Slaven Belupu, no nakon svega dvije utakmice, i 36 odigranih minuta, vraćen je na Maksimir.

Janković će prvu ozbiljnu priliku u 1.HNL dobiti u ambicioznoj Gorici, pišu Sportske novosti. Špekuliralo se o prijelazu u Rijeku, no mladi Janković svoju će priliku pod prvoligaškim suncem tražiti u susjedstvu.

Već je odradio prvi trening pod paskom trenera Kurnoslava Rendulića i konkurirat će za utakmicu protiv svojeg nesuđenog kluba, Rijeke, u subotu u 21 sat.

Gorica je ove sezone već dovela bivšeg Dinamovog talenta Frana Brodića, te golmana Dominika Kotarskog. Također, Goričani su se pojačali i na spoznorskom planu te će ih najmanje do 2023. sponzorirati Germania Sport kladionica.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHNK GoricaNiko Janković

Ostale Vijesti