Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Niko Janković: "Nemamo pritisak borbe za naslov, a Dinamo će biti emotivna utakmica za mene"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 08:01

Veznjak Rijeke bio je dvostruki asistent u petak. Za svoju momčad, ali i za protivnika...

Među posljednjima je Niko Janković izašao iz svlačionice u Kranjčevićevoj. Prethodno se zadržao u kratkom razgovoru s trenerom Sopićem u kojem se igrač Rijeke ispričao za svoju grešku.

“Nemaš se kaj ispričavati. Dogodilo se. Glavu gore i idemo dalje”, čuli smo Sopu kako odgovora Jankoviću.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trenutak kasnije stao je pred novinare.

“Nažalost, dvostruki sam asistent danas. Bilo bi bi bolje da sam dva puta asistirao za Rijeku. Što je tu je. Vidio sam praznog Mitrovića, brz je teren i falio sam…”, iskren je bio Janković koji je naglasio kako je Rijeka dobro odgovorila nakon primljenog gola, vratila se u igru i bili su uvjereni da će okrenuti. No, ostalo je 1-1 u Kranjčevićevoj gdje se potvrdilo kako Rijeka puno bolje igra na domaćem na travnjaku nego u gostima.

“Očito nam naši navijači na Rujevici pomažu puno. Uz njihov huk je nekako lakše igrati, travnjak je drugačiji pa je nešto i do te navike”, tumači Janković priznavši kako je remi s Lokomotivom ipak realan prikaz onoga čemu smo u petak svjedočili u Kranjčevićevoj ulici.

Netko je spomenuo kako je u glavama igrača Rijeke bila utakmica s Dinamom i taj derbi koji se igra sljedeći vikend na Rujevici.

“Nismo razmišljali niti pričali o Dinamu. Jednostavno, nije bilo dobro, treba naučiti nešto iz ove utakmice, uzeti pouke i okrenuti se onome što nas čeka s nadom da ćemo biti bolji”.

Za Niku Jankovića je Dinamo posebna utakmica.

“Bit će emotivno, jer je to moj bivši klub u kojem sam proveo dugi niz godina. Međutim, dat ću sve od sebe da bodovi ostanu na Rujevici”, jasan je igrač Rijeke koji će odbiti pomisao da je slab rezultat protiv Lokomotive stvar svojevrsnog pritiska jer se sve više spominje o Rijeci kao kandidatu za naslov prvaka.

“Nema pritiska. Nitko nam, od trenera do predsjednika nije rekao da moramo biti prvi ali jasno da treba iskoristiti svaku priliku. Odlično radimo na treninzima, imamo karakternu momčad i možda nam nedostaje tek malo iskustva što se najbolje vidjelo na mom krivom pasu. Umjesto da je puknem prema naprijed, ja je vraćam”, tumači Janković koji nije htio uzeti kvalitetu travnjaka kao opravdanje za gubitak dva boda.

“Činjenica je da se ovo ne može usporediti s Rujevicom koja ima najbolji travnjak u zemlji. Doduše, još nismo igrali na Opus Areni. I drugi je nogomet na takvim podlogama. Zadnjih pola sata nastale su rupe na terenu. No, to nas nikako ne amnestira. Kako je bilo nama, tako je bilo i igračima Lokomotive. Idemo se okrenuti onome što nas čeka”, završio je veznjak Rijeke.



Tagovi

Niko JankovićHNLHNK Rijeka

Ostale Vijesti