Neymar i Mbappe su prinčevi, ali Kralj je samo jedan: PSG uvjerljiv protiv Građana, Messi zabio prekrasan prvijenac (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.09.21. | 22:26

PSG nadigrao City i zasluženo slavio

Finale prije finala.

Sraz Manchester Cityja i PSG-a komotno može biti završnica ovosezonskog natjecanja, no ples kuglica iz Istanbula ih je smjestio u skupinu A zajedno sa Club Bruggeom i Leipzigom.U prvom kolu je City slavio, a PSG tek remizirao s Bruggeom, pa smo s posebnom pozornošću ispratili ovaj “superokršaj” milijuna eura na terenu. Messi, Neymar i Mbappe s jedne, De Bruyne, Mahrez i Sterling s druge. Kako se na kraju ispostavilo, neki drugi igrači su iznijeli većinu terete današnje utakmice, sve je završilo pobjedom PSG-a 2:0.

Iako mu je preko puta terena stajala vrijednost od nekoliko stotina milijuna eura, ako ne i više, Guardiola je odlučio otvoriti utakmicu na sebi svjestven načun. City je spremno preuzeo posjed i polako počeo “napipavati teren”, tražeći pukotinu u obrani PSG-a. Tu je lavovski posao odradio Mendes zatvorivši Mahreza i Silvu, a nakon jednog neuspješnog pokušaja “građana” po toj strani, uslijedio je i prvi gol na utakmici.

PSG je mirno iznio loptu sa svoje polovice, i potom odradio nekoliko sjajnih, naoko jednostavnih paseva koji su loptu odnijeli na desnu stranu terena, gdje se odlično snalaze Mbappe i Neymar. Brazilac šalje loptu prem Gueyeu, a on sigurno zabija za 1:0 Pogodak pronađite OVDJE.

Pep sigurno nije bio zadovoljan s primljenim pogotkom, ali nije promijenio pristup. city je nastavio dominirati posjedom, ali su sve napadačke opcije bile pravodobno pokrivene od strane obrane PSG-a. Prvu veću priliku smo čekali do 26. minute kada se aktivirao Kevin De Bruyne. Iako je PSG dobro čuvao sve napadače Cityja, jedna od onih “loptiju s očima” je pronašla Sterlinga koji iz blizine glavom gađa vratnicu. Lopta se odbija od Bernarda Silve koji s tri metra također gađa gredu. Pep je ostao šokiran, ali vjerujemo da nije lako ni Silvi koji bi na treningu OVO pogodio 99/100 pokušaja.

Imao je Manchester City i malo sreće. Nakon ove promašene prilike utakmica je dodatno živnula, a u jednom okršaju sa strijelcem jedinog pogotka na utakmici, KDB je zamalo izbjegao crveni karton . Gueye se srećom brzo oporavio, izlazak KDB-a iz igre bi bio veliki hendikep za goste.

Do kraja prvog poluvremena izdvajamo još jednu veliku priliku, i to Rubena Diasa. Naravno, Portugalac je pucao glavom nakon kornera, no zato je tu Donnarumma. Mladi Talijan je odbio loptu u korner. Do poluvremena se rezultat više nije mijenjao, ostalo je 1:0.

Drugo poluvrijeme je krenulo kudikamo “življe” od prvog. Za razliku od Cityjeve “uspavanke” izraženog posjeda bez izričite želje za okomitim napadima, u drugom dijelu smo gledali kudikamo brži nogomet. City je očekivano bio aktivniji jer je nosio rezultatski zaostatak, dok je PSG (uz veliku fizičku potrošnju) duplirao bočne pozicije kako bi “građani” imali što manje prostora za kvalitetan prodor i stvaranje viška.


Premda je početka drugog dijela bio u nešto bržem tempu, kako je odmicala utakmica tako je i tempo padao. Igrači su sve teže stvarali višak na postavljenu obranu, lopta je za jedno 15% do 20% sporije cirkulirala po terenu što je principu voda na PSG-ov mlin jer je rezultat, unatoč nekoliko dobrih pokušaja (izdvajamo dobar šut De Bruynea u 70.minuti) i dalje bio isti.

Kad ne zabiješ, primiš. Tako je opisao Silvijo Čabraja utakmicu Hajduka i Lokomotive. Isto vrijedi i za PSG-City. Manchester nije zabio, PSG je to kaznio. Točnije kaznio ih je do tog trenutka skoro pa nevidljivi čarobnjak Leo Messi. Argentinac je sačekao povratnu loptu Neymara i sjajno opalio u rašlje. Ederson je samo ispratio loptu pogledom, ništa nije mogao napraviti. Prvijenac Messija u dresu PSG-a pronađite OVDJE.

To je ta razlika na terenu. Iako je Messi do 74.minute bio neprimjetan, treba mu svega par centimetara kako bi šansu pretvorio u pogodak. PSG je nakon gol u potpunosti zapečatio utakmicu i mirno ju priveo kraju. Pokušavali su Građani svim silama doći do gola, ali teško je zabiti kada imaš dva gola zaostatak i nekoliko minuta igre. Probao je Mahrez iz slobodnog udarca, ali danas jednostavno - nije išlo.

REZULTATI:

AJAX - BEŠIKTAŠ 2:0

ŠAHTAR - INTER 0:0

MILAN - ATLETICO MADRID 1:2

BOR.DORTMUND - SPORTING 1:0

PORTO - LIVERPOOL 1:5

PSG - MANCHESTER CITY 2:0

RB LEIPZIG - CLUB BRUGGE 1:2

REAL MADRID - SHERIFF 1:2





Tagovi

Lionel MessiPSGManchester CityPep GuardiolaMauricio Pochettino

Ostale Vijesti