REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Nerazdvojni: Benzema i Vinicius pokorili Baleare, Mallorca se sat vremena dobro branila (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 22:35

Iako ništa još nije gotovo, ova pobjeda je dovela Real na nekoliko koraka od naslova.

Jedno je Madrid, drugo su Baleari.

Real Madrid je, nakon fantastičnog preokreta u osmini finala Lige prvaka morao nakratko odbaciti misli od "ušatom trofeju" i vratiti se u realnost La Lige gdje im je u sklopu 28.kola pripalo gostovanje na Balearima kod Mallorce. Sa sedam bodova prednosti ispred Seville i dvanaest ispred Barcelone koja je skočila na treće mjesto s utakmicom manje, Ancelottijeve trupe su se dobrano namučile na gostovanju. Nakon duge stagnacije i nekoliko opasnih situacija ispred gola Courtoisa, utakmicu je riješio tek Vinicius Jr. zabivši važan gol kojom je otključana pobjeda. Konačni rezultat 0:3

Danas Luke nije bilo u momčadi u prvom poluvremenu. Modrić je odradio lavovski posao protiv PSG-a pa ga je talijanski strateg ostavio na klupi. Činilo se da će Mallorca, kao sedamnaesta momčad Primere biti lak plijen. Grdo su se prevarili. Mallorca je vrlo brzo unijela nervozu među igrače Reala koji nisu dolazili u dobre prilike, izuzev jednog pokušaja Karima Benzeme. S druge strane u prvom dijelu je puno opasnije izgledala Mallorca koja je pokušavala doći do gola preko Muriqija i Maffea, ali danas nisu uspjeli doći do pogotka koji bi eventualno zakomplicirao prvenstvo.

Igrala se jedna aktivna utakmica sa hrabrim domaćinom koji nije ostao zatečen činjenicom da im u goste dolazi moćni Real. Ipak, u drugom poluvremenu, praktički ni iz čega, gosti dolaze u pokazat će se vodstvo koje će im donijeti bodove.

Valverde je oduzeo loptu Babi, odgovornost preuzima Benzema i poput još jedanput ove sezone, po tko zna koji put, pronalazi mladog i poletnog Viniciusa .u prilici a on, za razliku od prijašnjih sezona, sada ima mirne noge i zabija za 1:0.

Kako bi dobio prijeko potrebni balans na terenu, Ancelotti je odmah po postignutom pogotku uveo Modrića za poslijednjih pola sata. Utakmica je malo stala, što je svakako scenarij koji je pasao Ancelottiju. Ipak, Benzema je posljednjih dvadeset minuta ubacio u višu brzinu i gotovo sam namjestio akciju koja je pretvorena u jedanaesterac. Nevjerojatna je povezanost Viniciusa i povratnika u francusku reprezentaciju. Opet je Karim vidio pravovremeni ulazak suigrača u šesnaesterac, Vinicius se taman namjestio na udarac koji bi gotovo sigurno ušao u gol, samo da bi ipak pao pod prekršajem .

Jedanaesterac je bez poteškoća realizirao Karim Benzema za 2:0

Do kraja utakmice, još jedan pogodak Reala. Kroos je izveo korner, ali samo do Marcela koji iskorištava sav prostor ispred sebe kako bi kirurški preciznim centaršutom uposlio Benzemu. Francuz je u životnoj formi, nadskočio je cijelu obranu i postavio konačnih 3:0 u posve zasluženoj pobjedi Reala koji će idućeg tjedna dočekati - Barcelonu.


 28. kolo Primere:

Petak, 11.3.

Atletico Madrid - Cadiz 2:1

Subota, 12.3.

Levante - Espanyol 1:1

Granada - Elche 0:1

Villarreal - Celta Vigo 1:0

Getafe - Valencia 0:0

Nedjelja, 13.3.

Rayo Vallecano – Sevilla 1:1

Betis - Athletic Bilbao 1:0

Real Sociedad - Deportivo Alaves 1:0

Barcelona – Osasuna 4:0

Ponedjeljak, 14.3.

Mallorca - Real Madrid 0:3

 



Tagovi

Real MadridMallorca

Ostale Vijesti