Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Nekadašnji igrač Dinama koji je asistirao Gullitu, Hiddinku te Kluivertu preuzima Zrinjski?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 12:15

Bio je na utakmici protiv Aston Ville u Mostaru

Nakon što je Krunoslav Rendulić napustio klupu Zrinjskog, kao potencijalni nasljednici spominjali su se Stjepan Tomas, Željko Kopić, Ante Čačić, čak i Robert Prosinečki, ali onda je privremeno na klupu Plemića 'instaliran' Mario Ivanković.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je protiv Aston Ville odigrao velikih 1-1, Ivanković nije uspio skinuti prefiks v.d. te će uprava aktualnog prvaka BiH uskoro imenovati novog glavnog stratega koji će povesti momčad u drugi dio sezone. Bilo je, odnosno još uvijek je, puno kandidata, ali sada se posebno istaknulo ime jednog čovjeka čiji je CV uistinu bogat.

Naime, prema pisanju mnogih medija iz susjedstva, novi trener Plemića trebao bi postati Crnogorac Željko Petrović, 58-godišnjak iz Nikšića koji je puno veći dio svoje trenerske karijere odradio u ulozi pomoćnog trenera. Asistirao je tako velikom Ruudu Gullitu, Avramu Grantu, Marinu Joolu, Guusu Hiddinku, Dicku Advocatu te posljednje Particku Kluivertu s kojim je bio u Adani Demirspor. U samostalnoj trenerskoj karijeri radio je u Boavisti, RKC Waalwijku, Urawi Reds, ADO Den Haagu, Botev Plovdivu, Inter Zaprešiću (sedam utakmica, sezona 19./20.) te Willem II, a odradio je i šest utakmica na klupi Iraka.

Petrović je bio na utakmici Zrinjski – Aston Villa te mnogi sada vjeruju kako je njegov potpis samo pitanje trenutka. Budući da u ponedjeljak završava prvi dio sezone u susjednoj BiH, očekuje se da će se njegovo službeno imenovanje odraditi prije odlaska na pauzu.

Aktualni prvak Zrinjski je nakon 17 odigranih kola na drugom mjestu sa sedam bodova manje od vodećeg Borca, a Plemiće još prije odlaska na pauzu očekuje derbi ogled (18.prosinca, 18 sati) protiv Sarajeva.

Podsjetimo, Petrović je u igračkoj karijeri jedno vrijeme član zagrebačkog kluba i aktualnog prvaka Hrvatske, a onda je 1991. za oko milijun eura preselio u Sevillu. Ni, najveći trag u igračkoj karijeri ostavio je u Eredivisie gdje je skupio više od 200 nastupa, dok je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao ukupno 17 utakmica, a posljednji mu je bio na SP-u 1998. godine protiv Nizozemske (1-2).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Željko PetrovićZrinjskiBiH Premijer liga

Ostale Vijesti