Denis Kapetanovic/PIXSELL
Denis Kapetanovic/PIXSELL

Trener Plemića presretan nakon remija: “Zasluženo smo došli do boda”, Emery: “Zrinjski je pokazao potencijal”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 22:05

Stigle su i prve reakcije nakon utakmice u Mostaru.

Nogometaši i navijači Zrinjskog neće tako brzo zaboraviti 14. prosinca 2023. godine. Tog četvrtka su u Mostaru, pred prepunim tribinama, uspjeli ostvariti pozitivan rezultat u ogledu protiv Aston Ville, momčadi koju TM cijeni na čak 630 milijuna eura.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su gosti iz Birminghama prvi poveli u nastavku, konačnih 1-1 je sjajnim pogotkom u 87.minuti postavio Malekinušić.

Nakon utakmice trener Zrinjskog Mario Ivanković nije mogao sakriti osmjeh s lica.

“Treba biti iskren i reći da smo zaslužili ovakav kraj. Prvenstveno igrači, kojima treba skinuti kapu za ove 32. utakmice. Bila je ovo jedna polusezonu koju nikad nijedan klub u Bosni i Hercegovini nije odigrao", rekao je Ivanković pa dodao:

“Došla im je ova nagrada sasvim zasluženo. Meni je bila čast što sam i ja bio ovdje, što sam vodio ove momke i što smo došli do možda i najvećeg rezultata u povijesti kluba."

Emery je također imao samo riječi hvale za Plemiće…

“Sigurno da znači. Mi smo i gore odigrali dobru utakmicu, ali smo primili pogodak u posljednjoj minuti. Imali su dosta prilika, ali igrači su dali zadnji atom. Tako smo i danas ušli u utakmicu s tim da smo puno bolje radili defanzivni blok, da smo sveli njihove prilike na minimum. Kažem vam, kad daš sve od sebe, kad si maksimalno unutra, kad živimo jedan za drugog, kada je atmosfera dobra, dođe ta nagrada. Mi smo je danas dočekali i sasvim zasluženo došli do tog boda", naglasio je Ivanković.

Emery je prije trenera Zrinjskog odradio medijske obveze.

“Igrali smo protiv kompetitivne momčadi koja je i u prvoj utakmici pokazala borbenost. Respektiram svaku momčad u Europi, pogotovo kada igra na svom terenu gdje su vrlo motivirane. Imaju puno respekta prema nama, ali i mi prema njima. Ne znam što se događa u ligi, ali Zrinjski sam upoznao i vidim da je jako kompetitivan. Nije prošao dalje, ali pokazao je potencijal i taktičku zrelost i spremnost. Bili su sretni s ovim remijem i vidim da su nas jako respektirali, zato mi je drago zbog njih, ali i zbog nas jer smo prošli dalje”, kratko je naglasio Unai Emery.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Unai EmeryZrinjskiMario Ivanković

Ostale Vijesti