Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Nekada veliko HNL otkriće preselio iz Osijeka u mađarskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 15.02.21. | 18:40

Kamenar je za Osijek je odigrao tek 20 utakmica, uz dva postignuta gola. U posljednje vrijeme bio je na posudbi u Žalgirisu iz Litve, a zlatne dane proživio je u Rudešu

Karlo Kamenar (26), nekada veliko otkriće hrvatskog nogometa, novi je igrač mađarskog prvoligaša Mezőkövesda. U susjednu Mađarsku seli iz Osijeka, gdje se od 2018. godine nije naigrao, iako je stigao kao najbolji igrač Rudeša.

Naime, za Osijek je odigrao tek 20 utakmica, uz dva postignuta gola. U posljednje vrijeme bio je na posudbi u Žalgirisu iz Litve, a zlatne dane proživio je u Rudešu, s kojim je svojevremeno izborio Prvu HNL.

Za Rudeš je odigrao ukupno 99 utakmica uz 10 postignutih golova, a u najvišem rangu hrvatskog nogometa bio je njegov ponajbolji igrač. Tada je i dospio na radar nekoliko prvoligaša, izabrao je Osijek, no u gradu na Dravi nije se najbolje snašao.

Staru formu pokušat će sad vratiti u Mezőkövesdu, sedmoplasiranoj momčadi mađarske lige, koja je trenutno četiri boda udaljena od pozicija koje vode u Europu.

Kamenar u Mezőkövesdu neće biti jedini Hrvat, društvo će mu praviti napadač Marin Jurina i obrambeni Matija Katanec, te BiH igrač Dino Beširović, nekadašnji hajdukovac.


Tagovi

Karlo KamenarOsijek

Ostale Vijesti